VIIRUS VÕI RAHALINE PETTUS? ⟩ «Helistage mulle ja kuulake sõnumit!» Tüütu horoskoobitädi ahistab Facebookis inimesi

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Väidetava ahistaja Facebook.
Väidetava ahistaja Facebook. Foto: «Kuuuurija» kollaž

Inimesed on Facebookis hädas tundmatu naisega, kes saadab väidetavalt horoskoope ja palub lingile klõpsata. «Ütlesin, et ei soovi, aga ta ikka kirjutab mulle,» rääkis Daimi. Politsei usub, et tegu võib olla petuskeemiga.

«Tähed ütlesid mulle täna, et teie suhtes pruunisilmse mehega toimub suur muutus, mis võib teie elu täielikult ümber pöörata. Olen salvestanud teile olulise sõnumi, mis ütleb teile, kuidas tänast päeva ära kasutada, ning räägin kaheksa minutit teie suhtest pruunisilmse mehega,» kirjutab Alina Magyari nimeline isik Facebookis inimestele ning kutsub neid sõnumisse lisatud lingile klõpsama.

«Kui esimene kord kirjutas, siis juba vastasin talle: ei, aitäh, ma ei soovi, aga ta ikka peaaegu iga päev tülitab mind,» rääkis «Kuuuurijaga» ühendust võtnud Daimi.

Daimi ütles, et talle hakkasid iga öö täpselt samal kellaajal saabuma pikad kirjad, hiljem lisandusid ka päevased kirjad. Nende sisu oli ikka sama: umbluu, millega üritati inimest lingile klikkama saada.

«Küll oli seal nimesid, kellega ma peaksin ettevaatlik olema, aga ma isegi ei tea kedagi nende nimedega,» naeris ta.

Alina Magyari sõnumid.
Alina Magyari sõnumid. Foto: kuvatõmmis vestlusest

Alina Magyari Facebooki kontol on suur tühjus, vähe jälgijaid ning postitusi. Siiski leiab nende postituste alt ka teiste inimeste kommentaare, kus palutakse Alinal lõpetada nende ahistamine. «Kes ta on ja miks ta seda teeb,» palus Daimi «Kuuuurijal» uurida.

Kas Alina Magyari nimeline isik on üldse olemas, me politseilt teada ei saanud, kuna see on isikustatud küsimus.

Põhja prefektuuri Ida-Harju jaoskonna menetlusjuhi Inna Toateri sõnul võib see isik olla pettur, kes püüab inimestelt raha või andmeid välja petta. «Tegemist võib olla viirusega, aga ka lingiga, kus küsitakse näiteks pangakaardi või muid isiklikke andmeid. Igal juhul soovitame inimestel nende kirjade saatjad blokeerida. Kindlasti ei tasu avada vestluses saadetud linke ega astuda vestlusesse. Pärast blokeeringut ei saa see inimene enam kirjutada, kommenteerida või muul moel ühendust võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles