Politsei selgitab Vabaduse väljakule sõitnud ja lahti riietamist alustanud mehe sündmusi

Kuuuurija
Copy
Mees autoga Vabaduse väljakul
Mees autoga Vabaduse väljakul Foto: Kuuuurija

Üleeile õhtul tegi “Kuuuurija” uudise sellest, kuidas Tallinnas Vabaduse väljakul jäi mitmele pealtnägijale silma keskealine meesterahvas, kes parkis oma auto keset väljakut ning hakkas end siis riidest lahti koorima. Koha peale sõitis mitu politseipatrulli ning lõpuks viidi mees kiirabiga kaasa. 

Katrin Lust saatis politseile päringu ja küsis, mis siis täpselt juhtus. Meile vastas PPA pressiesindaja Marianne Ubaleht. 

Üleeile kella 21.50 ajal sai politsei väljakutse Tallinnas Vabaduse väljakule. Teataja kirjeldas, et Jaani kiriku juures on auto ning sõiduki juures seisab mees palja ülakeha ja paljaste jalgadega ja tundub vajavat abi. Sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid Jaani kiriku juurest helehalli värvi Honda  ja selle juhi, 56-aastase mehe. Politseinikud otsustasid meesterahva tervisliku seisundi kontrollimiseks kutsuda kiirabi ning mees toimetati täiendavaks tervisekontrolliks haiglasse.

Kaitsemaskide kasutamine on politseinikel otsustamise koht. Kui nad tunnetavad vahetut ohtu oma tervisele ja peavad maski vajalikuks, siis nad seda ka kannavad. Maski kandmine ei ole politseinikel tööülesannete täitmisel kohustuslik. Politseinikud kolleegidena omavahel 2+2 reeglit järgima ei pea, vastasel juhul ei oleks võimalik patrullis olles kahel ametnikul ka näiteks ühes autos sõita.

Sündmuskohale reageerinud patrullpolitseinik Rauno Loit:

„Sündmuskohale jõudes kontrollisime 56-aastase mehe joovet ning tuvastasime, et ta ei olnud kaine. Ehkki ta oli Vabaduse väljakule sõitnud autoga, jäi tema joove jäi alla väätreo piiri, mistõttu väärteomenetlust ei alustatud. Väljakutsele reageeris kaks patrullekipaaži, sest tegemist oli tugeva kehaehitusega mehega ning ekipaažid olid segapatrullid, kummaski oli nii mees- kui naispolitseinik. Lisaks tuli sündmuse juurde välijuht, kes vastutab patrulli töö eest. Seega võimaliku ohuolukorra ennetamiseks oli sündmuskohal neli politseinikku ja välijuht. Kolmanda sõidukina oli sündmuskohal politseibuss, sest politseinikud ei transpordi inimesi praegu sõiduautodes.

Isiku läbiotsimise vajaduse ja aja otsustab politseinik. Meesterahvas oli rahulik ja tema käed olid pidevalt nähtaval, seega ei olnud vajadust meest läbi otsida. Kasutasime mehel käeraudu transportimise ajal ning teda ei viidud jaoskonda, sest selleks ei olnud ühtegi põhjust. Alati ei viidagi inimesi jaoskonda, kui toiminguid on võimalik teha ka sündmuskohal ja menetlust ei alustata. Täname inimest, kes märkas võimalikku abivajajat ja teavitas sellest.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles