KEMPLUS SURNU ÜLE Lähedased unustasid ema surnukuuri. Matusebüroo ja vald on hämmingus: tahaks nendele inimestele otsa vaadata! (3)

Copy
Viljandi krematoorium
Viljandi krematoorium Foto: Marko Saarm

«Inimlikult on raske aru saada, kuidas saab oma emaga nii teha!» on Põhja-Sakala valla sotsiaaltöötaja imestunud, kui räägib juhtumist, mis leidis aset enne jaanipäeva.

«Meie tõime surnukeha hooldekodust ära ja kuna kolm päeva keegi huvi ei tundnud, hakkasime ise tema lähedasi otsima,» märgib sama juhtumiga seotud KA&M matusebüroo töötaja Aile «Kuuuurijale». Viimase sõnul on aga hämmastav, et hiljem nõudsid kadunukese lähedased matusetoetust, olgugi et kulud kandis vald. 

Paar päeva enne jaanipäeva suri Tartu lähedal hooldekodus vana naine. Hooldekodu töötajad kutsusid kohale KA&M matusebüroo töötajad, kes viisid memme surnukeha surnukuuri.

«Tavaliselt helistavad ikka lähedased ise ja küsivad, kuidas edasi toimetada, aga selle naise puhul oli surnukeha, ilma et keegi huvi tunneks, meie juures lausa kolm päeva,» räägib juhtunust matusebüroo töötaja Aile, kes hakkas ise vanaproua lähedasi otsima. Ta helistas hooldekodusse ja uuris, kust vallast naine pärit oli. Seejärel võttis ta ühendust Põhja-Sakala vallavalitsusega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles