VÕILEIVA HINNA EEST Tallinn on 30 aastat üürinud Vene saatkonnale 3-toalist kesklinna korterit vähem kui 5 euro eest (5)

Lennart Käämer
, toimetaja
Copy
Venemaa saatkond.
Venemaa saatkond. Foto: Sander Ilvest

Aastate jooksul on kokkulepe linna ja Vene saatkonna vahel saavutatud vaid ühes asjas. Kaarli 11 korteriühistu tehtud remonditööde eest maksab eluruumi kasutaja. Lisaks tasub saatkond eluruumi kasutamisega seotud kõrvalkulud. See on siiski mage lohutus, sest 30 aasta jooksul saamata jäänud õiglane renditasu tähendab linnale küllap sadu tuhandeid eurosid kahju.

Ajal, mil pealinna kinnisvarahinnad on rallinud kõrgustes, rendib Tallinna Kesklinna valitsus 3-toalist südalinna korterit 4 euro ja 67 sendi eest kuus. Üürnikuks on Vene Föderatsiooni saatkond.

Kaarli pst 11 kolmandal korrusel asuv 73-ruutmeetrine pind asub otse kaitsepolitsei vastasmajas. Pilk Tallinna kinnisvararegistrisse kinnitab, et rendileping on jõus juba üle 30 aasta – see sõlmiti 2. juulil 1993. Seejuures on tegu kõige soodsama rendipinnaga, mida Tallinna linn välja annab. Sirvides kinnisvaraportaalidest teisi samas majas asuvaid 3-toaliseid kortereid, jäävad nende üürihinnad 700–800 euro kanti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles