OH, MAKSUD Soome pensioni saav proua on täielikku segadusse aetud: mõtlesin, et taevane arm, kuhu ma helistasin, maksuametisse ju (2)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Elu24 kollaaž.
Elu24 kollaaž. Foto: Kollaaž / Elmo Riig / Eero Vabamägi

Soomes pikalt koristajana töötanud, ent nüüd tagasi Eestisse kolinud Lead ootas kodumaal korralik segadus pensioni ümber. «Ütlesin, et vabandage, ma olen vana rumal inimene, et tehke see lihtinimesele selgeks!»

«Sellega on segadus sõna otseses mõttes!» tõdeb 15 aastat Soomes elanud Lea. Neli kuud tagasi tuli üle lahe koristajatööd teinud naine tagasi kodumaale. 

«Mul oli siin tegemist ja kuskil veebruaris hakkasin mõtlema, et helistan pensioniametisse, et mis sellest pensionist ja maksustamisest saab,» meenutab Lea. «Sealt ma midagi tarka teada ei saanud, ütles, et maksu- ja tolliamet tegeleb. Siis ma helistasin sinna, aga ei saanud mingeid vastuseid. Üks kõne oli näiteks selline, et küsisin, mis nüüd edasi saab, proua ametnik vastas, et ma ei tea. Ta ise ka ei teadnud!» ei suuda Lea ära imestada. «Mõtlesin, et taevane arm, kuhu ma helistasin, maksuametisse ju! Kui ei oska vastata, siis ei oska vastata.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles