VABANDAME: „Kuuuurija“ saatesse lipsas viga

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Foto: Kuvatõmmis Kuuuurija

Eilses saates mainisime, et Ahto Kaasik töötab Tartu Ülikooli looduslike pühapaikade keskuses, mis ei vasta aga kahjuks tõele, sest mees taandati sellelt kohalt enda sõnul 2018. aastal.

Siinkohal tutvustame pühapaikade kaitsja Ahto Kaasiku karjääri täpsemalt.

Ahto Kaasik töötas 01.09.2008-01.09.2018  Tartu Ülikooli looduslike pühapaikade keskuses, mis tegutses viimased aastad ühiskondlikus korras.

Looduslike pühapaikade keskus juhtis riikliku pühapaikade arengukava rakendamist ja korraldas seejuures pühapaikade kaardistamist, tutvustamist ning nende kaitse alla võtmist.

2018. a alguses valmis keskuse osalusel “Rüüstatud pühapaikade ülevaade”, mis seadis tähelepanu alla metsafirmade ja riigiametite tegevuse pärandi kahjustamisel. Peale asjaosaliste valulikke reageeringuid otsustas Tartu Ülikool keskuse sulgeda.

Praegu juhib Ahto Kaasik Hiite Maja SA-d, mis tegeleb lisaks looduslike pühapaikade uurimisele ja kaitsmisele maailmas ainulaadse rahvusvahelise looduslike pühapaikade fotovõistluse korraldamisega.

Ahto Kaasik on viimastel aastatel avaldanud menukad raamatud „Põlised pühapaigad“ ja „Pühapaikade teejuht“ ning on MTÜ Põlise Pere hiieretkedel tutvustanud pühapaikade pärandit sadadele huvilistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles