Andmekaitse inspektsioon alustas Tallinna kiirabi töötajate tegevuse asjus järelevalvemenetluse (1)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Kiirabiauto. Pilt on illustreeriv.
Kiirabiauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Andmekaitse inspektsioon sõnas, et kui leiab kinnitust, et kiirabitöötajad avaldasid terviseandmeid, on see raske isikuandmete kaitse nõuete rikkumine, mis toob kaasa väärteo korras vastutuse.

Reedel tuli avalikuks, et Tallinna kiirabi töötajatel on kinnine Facebooki Messengeri grupp, kus jagatakse nii patsientide terviseandmeid kui ka fotosid. 

Nimelt olevat kiirabi juhtkonna kätte jõudnud kuvatõmmised sotsiaalmeediagruppidest ja vestlustest, kus jagatakse pilte patsientidest, laipadest, kutsetest, kiirabikaartidest. 

«Kogu see olukord on olnud äärmiselt kahetsusväärne paljude inimeste silmis tegelikult pikka aega, aga keegi ei ole julgenud teemat üles võtta,» tunnistas toimetusele üks töötajatest. 

Loe pikemalt: 

TALLINNA KIIRABI LEKIB 〉 «Osa kiirabibrigaade teeb patsientidest, nende kodudest, haiguslugudest ja laipadest pilte, mida jagatakse omavahel Messengeri gruppides!»

Tallinna kiirabi juht Raul Adlas jäi juhtumit kommenteeris napisõnaliseks ja soovitas prokuratuuri poole pöörduda.

Järelevalvemenetlus

Avalike suhete nõunik Katrin Haug kommenteeris, et andmekaitse inspektsioon alustas kõnealuse juhtumi asjus järelevalvemenetluse. 

«Kui artiklis kirjeldatud terviseandmete avaldamised leiavad menetluses kinnitust, on tegemist raske isikuandmete kaitse nõuete rikkumisega, mis toob kaasa väärteo korras vastutuse,» ütles ta ja lisas: «Menetluse käigus selgub, kas etteheiteid saab teha Tallinna kiirabile või vaid konkreetsetele töötajatele.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles