Libajuristina tuntuks saanud Eneke Roots lubab «Kuuuurija» saatejuhil Katrin Lustil «hambad kurku lüüa» (6)

Kuuuurija
Copy
Eneke Roots-Kangro
Eneke Roots-Kangro Foto: Kanal2

Täna pärastlõunal läks Eneke Roots Harju maakohtus kallale Elu24 ajakirjanikule, kuid päev varem oli naine saatnud ka «Kuuuurija» saatejuhile ja Elu24 peatoimetajale Katrin Lustile ähvardava sisuga kirja: «Löön su hambad kurku!»

Eelmisel aastal oli «Kuuuurija» saates lugu Eneke Rootsust kes sai koduste vahenditega meisterdatud Tartu Ülikooli diplomi abil juristide liidu liikmeks.

Kuigi saates kinnitasid nii Eesti Juristide Liit kui Tartu Ülikool, et Roots ei ole kunagi juuraharidust omandanud, andis naine asjale ametliku käigu ja kaebas «Kuuuurija» saatejuhi Katrin Lusti kohtusse. Roots leidis, et saatelõiguga tekitati talle mainekahju. Kohtu kaudu nõuab ta ebaõigeid andmeid sisaldavate väidete ja väärtushinnangute ümberlükkamist, nii «Kuuuurija» Facebooki lehe kui Elu24 artiklite eemaldamist, 150 000 euro suurust hüvitist ja pealekauba isiklikku vabandust.

Eneke Roots «Kuuuurija» saates
Eneke Roots «Kuuuurija» saates Foto: Kuvatõmmis saatest

Loe pikemalt siit:

150 000 EUROT 〉 «Kuuuurija» saate pärast kohtusse läinud Pärnu libajurist sai vastu näppe: võid õige p***e käia

Aasta jooksul on Roots esitanud kohtusse kolm hagi, seda nii Katrin Lusti, Duo Media kui Postimehe vastu. Kuigi kohtuvaidlused on pooleli, kostitab Roots saatejuhti pidevalt ähvardavate kirjadega.

Ka pühapäeva õhtul kell 22.47 saatis naine saatejuhile e-kirja, mille lõppu oli lisanud kõhedust tekitava foto skeletijäänustest.

Avaldame Rootsu saadetud kirja muutmata kujul.

Katrin Lust

Kui minu õigused jäävad kaitseta sellepärast et raha pole, et ise kasu saada, siis löön su hambad kurku !

Ise kahjustasid minu maine ja põhjustasid raske majandusliku olukorra, siis vastutad nii või naa.

Nii et pöördu selle kirjaga kuhu soovid, minul ei ole enam midagi kaotada!

Milvi Välba on kriminaaluurimise all vandeall valeandmete andmise eest, mida nii kiivalt kaitsesid.

Oled idioot lihtsalt.

Meil on palju vähekindlustatud inimesi, keda oleme aidanud ja sa lihtsalt hävitada juhtfiguuri et kasu saada aga mitte neid isikuid aidates.

Kui veel näen et postitad minust lugusid, siis sellel on tagajärjed.

Saan su õudus unenäoks. Võtan kõik mis minult võtsid.

Saates avaldatu oli nii asjakohatu.

Hetkel on seis , kuidas nõuad hiigelarvete tasumist.

Rott selline. Kes varastas oma endiselt abikaasalt et ressursse saada !

Kirjale lisatud foto.
Kirjale lisatud foto. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/ https://www.reuters.com/news/picture/egypt-archeologist-unearth-goldsmiths-to-idUSKCN1BK0FE?fbclid=IwAR1_E2jpkJOjQdIpnyBtNgQLMulHYpVAuR1T1RNNY4XBNU9c6OmiDJYkPZ0

Kolm hagi

«Tegemist on isikuga, kes on seoses saatega esitanud juba kokku kolm hagi ning lisaks esitab Eneke Roots kohtule pidevalt erinevaid kirju ja taotlusi, mis kohtusüsteemi kurnavad,» kommenteerivad Katrin Lusti esindavad Maarja Pild ja Karmen Turk.

Esimese Eneke Rootsu hagi jättis kohus läbi vaatamata. Seda seetõttu, et kohus mõistis Rootsult tagatiseks 2100 eurot, ent ta ei tasunud seda summat teatud kuupäevaks.

«Kahe järgmise hagi osas esitasime menetluskulude tagatise taotluse. Seda selleks, et hageja kannaks kohtusse pöördudes ka rahalist vastutust. Vastasel korral jääb isegi võidu korral varatu hagejaga kohtus vaieldes kostjale vaid kohtus käimise rõõm ja suured kulud,» selgitasid advokaadid. «Ühes asjas on kohus juba teinud määruse, kus kohustas Eneke Rootsu tasuma Katrin Lusti menetluskulude katteks tagatise suuruses 6000 eurot. Vastasel juhul menetlus ei jätku. Kohtumäärust saab veel küll vaidlustada.»

Maarja Pild ja Karmen Turk
Maarja Pild ja Karmen Turk Foto: Erakogu

«See ei saa olla normaalsus!»

Katrin Lust sõnas, et on otsustanud kirja avalikustada, kuna ajakirjanike sõimamine ja ähvardamine on muutunud pea igapäevaseks. «Ma arvan, et ajakirjanikud, kes taolisi ähvardusi saavad, peaksid neid avalikkusega jagama. Selliseid asju ei saa sahtlisse panna, ükskõik mis võib juhtuda,» sõnas Lust, lisades, et ajakirjanikud teevad lihtsalt oma tööd. «See ei saa olla normaalsus!»

Lisaks isiklike ähvardusi ja sõimu täis kirjade saatmisele on Roots kutsunud saatejuhti debatile ja teeb temast sotsiaalmeedias videoid. 

Rääkides kõnealusest saatest, märkis Lust, et loo tõid lauale siiski «Kuuuurija» vaatajad. «Ma ei otsinud Rootsu Pärnumaalt üles, et temast lugu teha... Inimesed ise võtsid ühendust ja palusid seda lugu uurida. Asusin ajakirjanikuna seda lugu uurima ja saime juristide liidult kinnituse, et esitatud Tartu Ülikooli juuradiplom ei ole ehtne. Olen lihtsalt teinud oma tööd ja uurinud fakte, aga nüüd saada kiri, et löön sul hambad kurku...»

Küsisime ka Eneke Rootsult kommentaari, kuid naine läks enne istungit ajakirjanikule kallale ning lennutas ta telefoni kolmandalt korruselt alla.

Loe pikemalt siit: 

VIDEO KALLALETUNGIST KOHTUSAALIS 〉 «Kuuuurija» saates esinenud libajurist läks Harju maakohtus Elu24 ajakirjanikule kätega kallale

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles