«Teda elustati, kuid ta oli põlenud süsimustaks!» Majaka tänava tulekahjus hukkunud mehe naaber: kahju, et see pensionipäev jäi tema viimaseks

Chrislin Metsanurm
Copy
«Mõtlesime mehega, mida nad ometi jälle tegid!»
«Mõtlesime mehega, mida nad ometi jälle tegid!» Foto: Ants Liigus/Erakogu

«Kui vanaema seal korteris veel elas, siis alumises korteris käis palju külalisi,» räägib Julia möödunud nädalal Majaka tänava põlengus elu kaotanud meesterahvastest. Nüüd elab Julia aga vanaema korteris, mis asub põlema läinud korteri kohal. Alles loetud kuud tagasi vormistas perekond kodule kindlustuslepingu ning see läbis totaalse muutuse. «Pensionipäev oli viiendal ja peale seda läks trall lahti!» ütleb Julia naabrite kohta.

Kirjutasime hiljuti sellest, kuidas Tallinnas Majaka tänaval toimunud tulekahjus kaotas elu kaks meesterahvast. Meie poole pöördus sama trepikoja elanik Julia, kelle korter sai 7. veebruari põlengus kahjustada. «Varahommikul umbes kella 6.30 ajal hakkasid suitsuandurid tööle ning magamistoa ust avades paiskas mulle ja abikaasale näkku paks vingugaas,» rääkis naisterahvas, kelle korter asub põlema läinud korteri peal. Abielupaar surus näo ette käeulatuses olevad kaltsud ning haaras kaasa enda papagoid.

Edasine oli paarile kui õudusunenägu. «Jooksime trepist ühe korruse alla ja nägime, kuidas seal elustatakse ühte meesterahvast, kes oli põlenud juba süsimustaks,» meenutab Julia ja lisab, et seejärel viidi majast välja põlengus elu kaotanud meesterahvad. «Mõtlesime mehega, mida nad ometi jälle tegid,» ütleb ta. Korter, kus Julia koos abikaasaga elab, oli kunagi tema ema kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles