Haapsalu kodutu Juhannese elupaik on ööpäeva jooksul täielikult prügist puhastatud

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Haapsalu Juhannese furgoon.
Haapsalu Juhannese furgoon. Foto: Erakogu

Täna hommikuks oli Haapsalu garaažibokside juurest kadunud Juhannese korjatud prügi ning ka kodutu mees ise, kuigi veel neljapäeva hommikul askeldas ta seal oma asjade kallal. Juhannese elukohta meenutab nüüd ainult sinna jäänud sinine furgoon.

«Kuuuurija» käis eile, neljapäeva hommikul Haapsalus külas Juhannesel, kes omaette rahulikult podisedes ikka veel suurte majade vahel prügi sorteeris. Jäi mulje, nagu teeks ta väikest koristustööd, sorteerides asju suurtesse mustadesse prügikottidesse.

Sel hommikul oli Juhannes väga vaikne ja sõnaaher ning me ei saanudki teada, mida ta seal täpsemalt teeb. Mingeid märke olukorra paranemisest veel näha ei olnud.

Keskpäeval potsatas aga «Kuuuurija» postkasti kiri Tartu kohtute pressiesindajalt Annett Kreitsmanilt, kelle sõnul oli Tartu maakohtu kohtunik Andrus Miilaste alustanud Juhannesele eeskoste määramise menetlust.

Loe abivalmis ja suure südamega kohtuniku lugu siit.

Täna südaööl saatis meile «Kuuuurija» esmaspäevases saates rääkinud Sander aga pildid Juhannese elupaigast, kuhu oli nüüd järele jäänud vaid sinine furgoon.

Neljapäeval kirjutasime kirja ka Haapsalu linnapeale Urmas Suklesele, kes vastas, et ei tea ühtegi Juhannest. Kuna täna hommikuks oli teada, et Juhannes oma elupaigas enam pole, proovisime taas Suklesega ühendust saada. Kahjuks keeldus ta taas meiega suhtlemast.

«Mul ei ole aega teiega rääkida ja palun ärge tülitage mind rohkem,» sõnas ta konkreetselt ja lõpetas kõne. Ka aselinnapea Innar Mäesaluga ei õnnestunud meil Juhannesest täpsemalt rääkida, kuna mehel olevat pooleli tähtis koosolek.

Haapsalu Juhanese furgoon
Haapsalu Juhanese furgoon Foto: Erakogu

Linnakodanike sõnul oli neljapäeval toimunud Juhannese juures suur koristustöö, milleks oli appi võetud lausa kaks traktorit ja veokid. Kogu asjaajamise juures olid viibinud aselinnapea Innar Mäesalu, sotsiaalosakonna töötajad, keskkonnaametnik Remi Treier ning Juhannese tütar.

Kokku olevat mehe juurest ära veetud ligikaudu 20 kuupmeetrit prügi, mis oli viidud Pullapää sorteerimisjaama. «Juhannes oli ülimalt rahulolematu ja püüdis igati takistada oma varanduse äravedu. Tütar oli pidevalt tema kõrval ja püüdis rahustada,» rääkis olukorda jälginud linnakodanik.

Kõige rohkem oli Juhannest kurvastanud tema tööriistade kaotus. Suures koristustuhinas olid koormasse sattunud ka akutrell, elektriku tööriistad ja muu tema meelest tarvilik, mille ta oli väidetavalt jõudnud enne aktsiooni algust eraldi kottidesse sorteerida.

Pärast seltskonna lahkumist olevat ta oma auto tagauksele kurvalt ja tardunult istuma jäänud ning tütar püüdis isa lohutada nii, kuis jaksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles