KLOOR RIKKUS RIIDED Tartlanna kleit sai pesumajas kloorilaigud! Pesumaja: meile tuli see ka šokina

Copy
Pesumaja
Pesumaja Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud nädalal Tartus Rea keemilisse puhastusse suvekleidi viinud naine sai üllatuse osaliseks, kui talle teatati telefonitsi, et Tartu bakterireostuse tõttu on Tartu Veevärk lisanud vee sisse rohkem kloori ning kleit ja paljude teiste klientide riided on nüüd rikutud. «Mulle öeldi, et kloorilaigud on sedavõrd suured, et neid enam välja ei saa,» nendib ta kurvastusega. 

Tartu Veevärgi tootmisjuht kinnitab, et kloori joogivee torustike puhastamiseks ja läbipesuks võimaliku ohu kiireks likvideerimiseks küll kasutati, ent seda kõike normi piires. 

Helen (nimi toimetusele teada) viis suvekleidi Rea pesumajja Tartus möödunud nädalal. «Laps oli ajanud sinna plekid peale, mida ma kodus välja ei saanud ja viisin kleidi keemilisse,» räägib Helen, kelle sõnul ostis ta suvekleidi reisilt ning oli seda seljas kandnud vaid ühe korra.

«Mul oli nii kahju, et see friikartulite plekk seal peal oli ja ootasin väga, et seda sel suvel kanda,» on naine kurb, sest täna hommikul sai ta kõnealuse pesumaja töötajalt kõne, et kleit on puhastuses Tartu vee tõttu rikutud.

Tagasi üles