Tartu vanglas läks eluaegne vang valvurile kallale. «Nüüd nõutakse, et vangid sekkuksid ja aitaksid valvureid!» (6)

Copy
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Sille Annuk, Tartu Postimees

«Paar nädalat tagasi läks kinnipeetav valvurile kallale ja nüüd, kujutad ette, nõutakse kõigilt vangidelt, et me läheksime valvuritele appi, kui taolist asja pealt näeme,» helistas «Kuuuurija» meeskonnale Tartu vangla kinnipeetav. «See on ikka täiesti naljakoht, et vangid hakkavad nüüd valvureid kaitsma!»

Tartu vangla direktori sõnul on aga oluline, et ka konfliktide kõrvaltvaatajad oskaksid sellises olukorras õiguskuuleka elu arusaama järgi tegutseda.

Tartu vangla kinnipeetava, kes eelistab antud loos anonüümseks jääda (nimi toimetusele teada), sõnul läks vangivalvur mõned nädalad tagasi eluaegse vangi Stanislav Issajevi kambrisse, et teda viia kohtuistungile, mis käsitles topeltmõrtsuka enneaegset vabastamist.

1997. aastal mõistis Viru ringkonnakohus surma nii Stanislav Issajevi kui tema sõbra Vladimir Nikitini, kes viskasid purjus peaga 1995. aasta suvel Ontika pankrannikult alla kolm inimest, kellest kaks surid. Nimelt tekkis meestel viinavõtmise käigus tüli ühe 16-aastase Kohtla-Järve tüdruku pärast ja nad süüdistasid kohalikku noormeest neiu vägistamises.

Märksõnad

Tagasi üles