VIDEOINTERVJUU Miks liiguvad vangi mõistetud kurjategijad meie keskel? Tallinna vangla direktor annab küsimustele vastused (2)

Kuuuurija
Copy
Hannes Liivak
Hannes Liivak Foto: Kuvatõmmis Kuuuurija videost

Sel lõppeval «Kuuuurija» telehooajal juhtisime mitme saatega tähelepanu vanglate töökorraldusele. Miks ikkagi eluks ajaks vangi mõistetud sarivägistaja saab tavakodanikega koos ühistranspordis liigelda, kuidas hinnatakse kinnipeetavate ennetähtaegset vabastamist ja kui palju vangid trellide taga töötades palka saavad? 

Nendele ja paljudele teistele küsimustele andis videointervjuu käigus vastused Tallinna vangla direktor Hannes Liivak!

«Täna on võimalik lubada väljapoole vanglat, kasutades elektroonilist positsioneerimist, aga praktikas me seda väga sagedasti ei kasuta,» räägib Tallinna vangla direktor Hannes Liivak avavangla vangidest, kellel on lubatud käia vabalt tava poes, sõita bussiga tööle ja tulla õhtul tagasi. «Selge, et neid patustamisi selle vastu esineb ka, aga see usalda-ja-seira-printsiip tähendab seda, et me teeme pistelisi kontrolle ka nendesse asukohtadesse, kus vang kindlal ajahetkel olema peaks,» lisab ta.

Rääkides vangide tööl käimisest, märgib Liivak, et majandustöid tehes või sööklas töötades on tunnitasu 74 senti. «Oskustööde peal on see jupike kõrgem. Võivad jääda mõnesaja euro juurde ja ulatuda ka 500–600 euroni,» avaldab ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles