«Pärast «Kuuuurija» reklaami nägemist ütlesid, et enam ei anna sedagi.» Põlgaste Vello sõnul pole ta endiselt Kanepi vallast mingisugust abi saanud (3)

Heveli Tuisk
, reporter-toimetaja
Copy
Põlgastes elav Vello.
Põlgastes elav Vello. Foto: Kuvatõmmis saatest «Kuuuurija»

Põlgaste külaelanike kasutuses olevate garaažide alune maa pandi kohalike väitel vaat, et pool salaja müüki ning ostjad neile nende vara tagasi ei anna. Kui vahepeal tegid uued omanikud väidetavalt pakkumise, et annavad osa asju siiski tagasi, siis hiljem taganeti Vello sõnul sellest. «Pärast «Kuuuurija» reklaami nägemist ütlesid, et enam ei anna sedagi,» sõnab Vello, kelle asjad garaažis olid.  Kanepi vallavanema sõnul ei tehtud midagi salaja: kõik oli avalik! Asja kommenteerib ka vandeadvokaat Maarja Pild.

«Esitasime kolhoosi juhatusele avalduse, et tahame ehitada ja saime vastuse, et palun ehitage,» meenutab Vello 40 aastat tagasi oma kortermaja lähedale ehitatud garaaži, kus nad koos abikaasa Astaga siiani oma asju hoidsid.

Eakal mehel oli seal oma kirjelduse järgi näiteks täiskomplektne mootorratas Jawa, mille eest pakuti kunagi 4000 eurot, lisaks metsatõstuki jagaja, millest tal isegi rohkem kahju on. «Nemad müüvad vanarauaks maha, saavad 50 eurot, aga minul on vähemalt 5000-eurone tõstuk nüüd kasutuskõlbmatu,» kurdab Vello ja lisab, et garaažis oli veel igasuguseid asju alates uutest Jawa varuosadest ja suuskadest lõpetades põllumajandustehnikaga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles