TÄNA «KUUUURIJAS» Indias insuldi saanud Kerdo Mölder: ärge kunagi reisige ilma kindlustuseta!

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Kerdo Mölder.
Kerdo Mölder. Foto: Erakogu

Esmaspäevases «Kuuuurija» saates räägib ansambel Respekt solist Kerdo Mölder esimest korda avalikult sellest, kuidas ta sel talvel India reisil olles insuldi sai. «Ärkasin tohutu peavaluga ja ühel hetkel ei suutnud ma liigutada oma paremat kätt!» räägib Mölder saates terviserikkest. Laulja, keda pärast terviseriket haiglas isegi jutule ei võetud, hoiatab: «Ärge kunagi reisige ilma kindlustuseta!» 

Kerdo Mölder ütleb, et oma 41 eluaasta jooksul pole ta varem väga haigustega rinda pistnud. «Olen selles mõttes tavaline Eesti mees, et tervise üle ei kurda, aga ega ma arsti juures ka väga käinud ei ole,» tõdeb armastatud laulja avameelselt. Samas tunnistab Kerdo, et viimasel paaril aastal on ta teinud mitu suurt sammu oma tervise heaks. Näiteks piiras mees alkoholi tarbimist ja ei ole kaks aastat peaaegu tilkagi võtnud.

Insult tabas teda siiski

«Ma ausalt ei oleks elu sees ette kujutanud, et mind tabab insult. Ma arvasin, et see on vanade inimeste haigus,» räägib laulja, «aga näed, tabas ja vaata veel millises kohas – puhkusel!»

Kerdo oli nimelt tänavu jaanuaris sõpradega Goas Indias, kus kõik läks esialgu plaanipäraselt. Nauditi sooja ilma, võeti päikest, käidi meres ujumas ja tunti sellest kõigest suurt rõõmu.

«Kusjuures kui keegi arvab, et seal oli suur viinavõtt või midagi, siis ta eksib. Olin seal täiesti korralik, võib olla mõnel õhtul tegin maksimaalselt paar kokteili kui sedagi, aga seal ei toimunud kindlasti mingit suurt pidu!» selgitab ta insuldile eelnenud päevi.

Kaks päeva enne ärasõitu ärkas Mölder aga tohutu peavaluga ning tema parem käsi ei tahtnud enam hästi liikuda. «Mõtlesin esimese hooga, et äkki magasin valesti, aga kui randa jõudsin, siis sain aru, et minuga on midagi väga valesti!»

Läbi ime elus

Rannas olles hakkas laulja pilt virvendama ning enesetunne muutus veel kordades halvemaks.

Mingil hetkel sai ta aru, et ta peab minema kohalikku haiglasse.

«Seal oli neil aga esimene küsimus, kus on teie kindlustuspoliis, mida mul aga sellel reisil ei olnud. Mulle tundus, et selle eest on alati varem tühja makstud ja ma lihtsalt ei raatsinud sellel korral 150 eurot kulutada, kuigi täna ma mõtlen, milline rumalus see oli,» ei jõua laulja end ära kiruda. Tema sõnul ei vaadanud India arstid teda isegi üle, kui kuulsid, et mehel kindlustust pole.

«Raha eest oleks kindlasti abi saanud, aga sellist raha meil ei ole ja hakata sotsiaalmeedias annetusi lunima, seda ma ei tahtnud...» selgitab Mölder, miks ta võttis terviserikkega ette pika lennureisi koju. Alles Põhja-Eesti Regionaalhaiglas avastati mehel insult ning tromb tuli eemaldada keerulise operatsiooni teel, mis oleks võinud jätta mehe halvimal juhul ka halvatuks.

«Arstid ütlesid, et see on täielik ime, et ma üldse ellu jäin!»

Üks põhjus, miks Kerdo Mölder «Kuuuurija» saates oma loo hinge pealt ära räägib, on see, et ta soovib teisi hoiatada: «Palun ärge reisige ilma kindlustuseta kuhugile ja mitte kunagi!»

Vaata klippi homsest saatest siit:

«Kuuuurija» on eetris esmaspäeva õhtul, kell 20.30, Kanal 2s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles