TERVISEAMET MENETLEB Patsient heidab koduõele ette ebahügeenilisust, viimasele jääb kaebus arusaamatuks

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm/Sakala

«Kui koti sisu nägin, vajus mu suu lahti. Sidemed, nõelad, kindad – kõik ühes hunnikus kotis lahtiselt,» räägib Maire koduvisiidil käinud õendustöötaja väidetavast kotist. Tänaseks on terviseamet kõnealuse koduõe osas algatanud ka järelevalvemenetluse. «Ma jälgin väga hästi hügieeninõudeid,» kinnitab koduõde, kes on esitatud väidetest jahmunud. 

Maire (nimi muudetud – toimetusele teada) kannatab Kleine-Levini sündroomi ehk uinuva kaunitari sündroomi all. Tegu on liigunisusega, mis klassifitseeritakse unehäirete alla. «Kuna need unehood tabavad mind äkki ilma ühegi sümptomita, siis ma eriti väljas ei liigu. Lihtsalt kukun jalapealt magama,» räägib Maire.

Perearst soovitas võtta appi koduõe. «Perearst ütles, et on hea, kui mul käiks koduõde, et minu tervislikku seisundit kontrollida. Mul ei olnud midagi selle vastu,» nendib naine. Konkreetset koduõde ta enda sõnul soovida ei osanud. «Ütlesin, et mul on ükskõik, kes tuleb, sest ma ei tunne nendest kedagi. Selle peale ütles pereõde, et saadan sulle siis Riia Palmi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles