Kadunud koguduse traktor ja linnavalitsuse garaažist virutatud laadur: Põltsamaad on tabanud varguste laine

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Politsei
Politsei Foto: Sander Ilvest

«Kas mingi jõuk liigub ringi, kes korraldab seda sigadust?» uurib Põltsamaa elanik ühismeedias, juhtides tähelepanu sellele, et viimasel nädalal on teatatud eriskummalistest vargustest.

9. märtsi öösel varastati Viljandimaal asuva Pilistvere Andrease koguduse hoovist punast värvi väiketraktor. «VARASTATUD!! Vaevatasu leiuni 1000 eurot!» teatas kogudus enda Facebooki lehel. 

Tuleb aga välja, et varguste laine on tabanud ka ümbritsevat piirkonda. 

Põltsamaa vallavalitsus kirjutas reedel ühismeedias, et 15. märtsi öösel varastati Põltsamaa hariduslinnaku territooriumil asuvast Põltsamaa Halduse garaažist Avanti laadur.

«Masin leiti hommikul Imavere kandist ning edasi tegeleb juhtumiga politsei,» teatas vallavalitsus ja hoiatas seejuures kõiki elanikke. «Olge valvsad ja tähelepanelikud ning ka öösiti piirkonnas ebatavalist tegevust märgates teavitage sellest alati politseid!»

«Mis toimub siin kandis?»

Sealse kandi inimesed on aga hämmingus ja suisa hirmunud. «Sooviksin teiega jagada, mis Põltsamaal toimub, ehk on sellest abi, kui see lugu saaks suurema avaliku tähelepanu,» kirjutas «Kuuuurija» toimetusele üks televaataja. 

Teinegi Põltsamaa elanik küsib Facebookis: «Mis toimub siin kandis? Pilistverest varastati väike traktor, Põltsamaal Avanti laadur, tanklast 900 liitrit kütust... Kas mingi jõuk liigub ringi, kes korraldab seda sigadust? Kas politseil on mingeid juhtniite, et need vandaalid kähku kätte saada, et inimesed Põltsamaal ja lähiümbruses ei peaks elama hirmus?»

Viimane kutsub kõiki üles ebatavaliselt käituvatest autodest ja inimestest politseile teatama. «See muutub juba vastikuks, kui iga kevad selline trall algab ja käib!»

Kõnealuse postituse all kirjutab aga üks, et temal on rändama läinud hoopis auto numbrimärk. «See veel ei ole midagi, võrreldes toimuvaga Võru, Valga maakonnas. Tundub, et päeval vaadatakse, kus miskit on, siis öösel toimetavad,» kirjutab ta Facebookis. 

Toimetusele rääkis kõnealune Põltsamaa elanik, et auto numbrimärk viidi minema 14. märtsil. «Garaaži juurde oli tööauto pargitud ja töömees avastas neljapäeval peale lõunat,» on ta siiani hämmingus. Viimane tegi avalduse ka politseisse. «Vargus sai registreeritud ja miskit muud ei oska öelda. Tean vaid, et teistes piirkondades on asi hull ja politseil midagi head öelda ei ole.»

PPA pressiesindaja Ragne Keisk ütles toimetusele, et kõigi nende vargusjuhtumite üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses ning praeguses uurimisfaasis täiendavalt midagi lisada ei ole.

Ta märkis, et varaste eemal hoidmiseks saab igaüks oma panuse anda. «Kindlasti ei tohi oma vara jätta järelevalveta, võimalusel tuleks paigaldada territooriumile kaameravalve ning valgustus,» soovitas ta ja lisas, et ajaga on kindlasti kaameravalve osakaal suurenenud. «Samuti tuleb kergesti äravõetavad asjad silma alt ära panna.»

Varguse ohvriks langenutel soovitab politsei sellest igal juhul võimalikult kiiresti teada anda. «Mida rohkem jagatakse politseiga väärtuslikku infot ning saadetakse foto- ja videomaterjali, seda suurem on tõenäosus vargad tabada ning kaotsi läinud asjad tagasi saada,» ütles Keisk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles