SARIVÄGISTAJA VABASTATI TÖÖLT Pesumaja juhtkond palus Guntars Kaziksil ja tema kaasvangil rohkem mitte tööle ilmuda (3)

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Kurikuulus sarivägistaja Guntars Kaziks on praegu avavanglas ja vabaneb trellide tagant tänavu novembris.
Kurikuulus sarivägistaja Guntars Kaziks on praegu avavanglas ja vabaneb trellide tagant tänavu novembris. Foto: Kaader Kanal 2 saatest / Elu24 kollaaž

«Juhtkond sai alles saatest teada, missuguseid õudseid tegusid nad toime on pannud,» räägib Kuuuurija toimetusele Tartu Pesuköögi töötaja anonüümselt, «vangla ju ei selgita, mis inimesi ta tööle saadab ja see oli meie juhtkonna jaoks täielik šokk. Kaziksil ja Tepperil paluti teisipäeva hommikul mitte tööle enam ilmuda!»

Esmaspäevases Kuuuurija saates rääkisime sarivägistaja Guntars Kaziksist, kes peaks vabanema vanglast 2024. aasta novembris, kuid kes liigub juba praegu avavangla raames vabaduses ning käib Tartu lähedal, Kõrvekülas, Tartu Pesuköögis tööl.

Saates võttis sõna ka seksuaalkurjategijast pedofiil Dimitri Tepper, kes lõi Kuuuurija kaamerat ning palus meeskonnal temaga rääkida vene või inglise keeles. Tepper on korduvalt seksuaalselt ärakasutanud alaealist last.

«ÜHISKONNALE OHTLIK» 〉 Sarivägistaja Guntars Kaziks liigub «vabaduses», temaga seostatud 17-aastase Reili juhtum on siiani vastusteta

«Kui meie juhid seda saadet nägid, siis nad mõistsid, et sellised inimesed meie juurde siiski tööle ei sobi. Avavangla ei anna inimeste karistusest teada, kui ta nad kuskile tööle saadab, ja seetõttu juhid ei teadnud, mis inimestega tegelikult tegu on. See saade oli meie kõigi jaoks jahmatav,» selgitab olukorda anonüümsust palunud pesuköögi töötaja. «Eks me teadsime, et nad vangid on, aga et see Kaziks nii palju vägistamisi korda on saatnud, seda meist keegi ei teadnud ja nii paljude aastate vältel. Arvata, et selline inimene muutub...»

Kuuuurijaga rääkinud allika sõnul vaatasid saadet jahmunud pilgul ka pesuköögi juhid, kes tegid teisipäeva varahommikul väidetavalt vanglasse kõne ning palusid Tepperil ja Kaziskil tööle enam mitte ilmuda.

«Olime kõik selle sammu eest juhtidele väga tänulikud, samas oli see nende jaoks ka keeruline, sest Kaziks olevat hakanud väidetavalt ähvardama, et ta annab alusetu vallandamise tõttu meie pesuköögi tööinspektsiooni või kohtusse ja nõuab mingit valuraha. Ma ei tea, mida ta täpselt ütles, aga igal juhul paistab, et ta meie tööandjaid survestas ja ähvardas, aga juhid jäid endale kindlaks ja tulgu mis tuleb – neid mehi nad siia rohkem ei soovi. Veelkord oleme selle eest väga tänulikud,» rääkis meie allikas.

Saatsime ka Tartu Pesuköögile päringu, millele vastust veel saanud ei ole.

Kohalikud on pesuköögi juhtidele tänulikud

Pärast esmaspäevast saadet oleme saanud kümneid kõnesid Kõrveküla elanikelt, kes on äärmiselt hirmul, et sellised kodanikud pesumajas tööl käivad.

«See pesuköök on otse vallamaja kõrval ja siinsamas on ka kool ja lasteaed,» rääkis üks mees, kes lubas hakata hommikuti bussipeatuses valvama, et need mehed küla peal nii-öelda ära ei eksiks. Kui kohalik elanik kuulis, et pesuköök neid enda juures enam ei oota, oli ta selle sammu eest pesumaja juhtidele väga tänulik.

«See on päeva parim uudis. Palun kirjutage sellest lugu, sest see annab meie elanikele tagasi hingerahu,» ütles ta suure ohke saatel.

Teine kohalik elanik tundis muret seiga pärast, mis leidis aset möödunud aasta novembris. «Lapsed rääkisid, kuidas koolimajja oli ära eksinud mingi joodiku moodi mees. Kui nad saadet nägid, siis nad ütlesid, et mees, kes ära eksis, oli seesama pedofiil, kes kaamerat lõi. Teavitasin eile ka kohalikku konstaablit sellest seigast ning palusin tal kontrollida, et meie turvakaamerad lasteaia küljes ja mujal oleksid ikka töös,» selgitas ta oma muret. Ka tema on äärmiselt tänulik pesumaja juhtidele, kes taolisi inimesi enda juures rohkem ei palka. See, kas Dimitri Tepper käis koolimaja juures, ei ole siiski teada.

«Ma mõistan, et ka vangid väärivad uut võimalust, aga sellised vägistajad ja pedofiilid meie väikeses kohas tekitavad hirmu. Juba praegu kohalikud räägivad legendi, et Kaziks on siin Kõrvekülas tööle läinud ringiga... Eks siin võib olla palju kuulujutte, aga meie tõesti ei taha neid siia ja oleme väga tänulikud, et nad siia rohkem ei tule,» rääkis Kuuuurija toimetusse helistanud murelik Kõrveküla elanik, kellel kasvab kodus kolm väikest last.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles