VIDEO Suure-Lähtru elanik leidis turvakaamera salvestiselt kummaliselt käituva auto: ta sõitis täpselt selles suunas, kust laps leiti! (7)

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Uuendatud 9. veebruar 2024, 14:38
Copy
Foto: Kuvatõmmis turvakaamera videost

Sel nädalal vapustas avalikkust uudis, kui Läänemaal Suure-Lähtrus leidis koer vastsündinu surnukeha. Päevi väldanud otsingud pole aga viinud lugu lahenduseni ning politsei sõnul on neile lapse ema leidmisel abiks iga vihje.

«Hakkasin oma turvakaamera lindistusi tollest hommikust läbi lappama ja videos on nähtav üks auto, mis käitub kummaliselt ja otsib justkui peatumiskohta!» räägib kohalik elanik, kes on antud videomaterjali edasi saatnud ka politseile. 

Vastsündinu surnukeha tõi koer nähtavale esmaspäeva ennelõunal ning kõigi eelduste kohaselt sünnitas teadmata naine leitud lapse esmaspäeva hommikul. Politsei alustas naise otsinguid esmaspäeva keskpäeval ning õhtuks olid kohutavast juhtumist kuulnud pea kõik külaelanikud. Teisipäeval jõudis šokeeriv sündmus meediasse.

Loe ka: 

JAHMATAV LUGU 〉 Suure-Lähtru külas tõi koer koduhoovi elumärkideta vastsündinu. Ema on leidmata, politsei jätkab vihjete kontrollimist

«Ma alguses üldse ei mõelnud selle peale, et mul on maja küljes turvakaamerad, aga eile õhtul järsku prahvatas, et äkki on meie kaamera midagi olulist üles võtnud,» selgitab naine, miks ta alles nüüd oma maja turvalindistusi vaatama hakkas. «Meie maja jääb täpselt selle tee peale, kust on näha seda piirkonda, kust vastsündinu leiti. Selleks, et sinna piirkonda jõuda, peab meie majast mööduma. See ei ole küll ainus tee sinna, aga see on üks neist!»

Kui kohalik elanik hakkas läbi lappama esmaspäeva hommiku turvalindistusi, tegi ta enda jaoks šokeeriva avastuse. Umbes kella poole seitsme ajal tol saatuslikul varahommikul on Suure-Lähtrus tema majast möödunud sõiduk, mis käitub kummaliselt.

«Kummaliselt käitub ta minu jaoks seetõttu, et ta sõidab üle ristmiku suunatulega ja hoiab seda ka edasi sõites ees... Justkui otsiks ta kohta peatumiseks. Miks ta seda suunatuld sees hoiab?» küsib kohalik elanik justkui iseendalt. «Ta sõidab täpselt selles suunas, kust laps hiljem leiti... Meie maja juures on hommikuti väga vaikne ja üldiselt tunneme me kõigi kohalike autosid. See auto on minu jaoks aga võõras,» selgitab Suure-Lähtru elanik, kes saatis turvakaamera salvestise ka politseile. «Sealt ma vastust saanud veel ei ole, aga ma saan aru, et iga vihje on hetkel oluline.»

Otsingud ema leidmiseks käivad endiselt:

AITA LEIDA! 〉 «Meile teadaolevalt pole naine endiselt abi saanud.» Politsei jätkab Suure-Lähtrust leitud vastsündinu ema otsinguid

Miks politsei kõiki elanikke küsitlenud ei ole

Naine ütleb, et turvakaamera salvestisi vaadates jääb talle silma muster, kus üks auto möödub tema majast igal hommikul kl 5.30, ja ilmselt on tegu kellegagi, kes sõidab seal kandis tööle.

«Meie lähedal asub Rannarootsi lihatööstus ja loogiline mõtlemine ütleb, et see auto läheb igal hommikul sinna. Järgmised autod hakkavad siin kandis liikuma aga peale seitset hommikul... See on ainuke hommik, kus kella poole seitsme ajal sõidab siin kandis veel üks auto, suunatuli sees. See ei ole meie kandis kindlasti tavapärane. Suund, mille ta on võtnud, on samuti kummaline, sest seal kandis ei ole ka ühtegi teeotsa, kui ta just minu vanemate juurde ei sõitnud, aga sinna see auto ei jõudud...» selgitab naine.

«Meie juurest tagasi ta ei sõitnud ehk ta pidi siit kandist lahkuma kas lihatööstuse suunas või Tallinna maanteele Taebla kaudu. Igal juhul oli see auto siin kandis kahtlustäratav!» märgib elanik, kes on üllatunud, et politsei pole ise turvakaamera salvestiste vastu huvi tundnud. «Nad väidavad, et nad on meie külaelanikke küsitlenud, aga meie juures nad käinud ei ole, kuigi ma asun põhiristmikul ja laps leiti minu majast linnulennult kilomeetri kauguselt!»

Vihjeid on mitmeid

Andrei Taratuhin, Haapsalu politseijaoskonna juht, nentis toimetusele, et on viimastel päevadel saanud inimestelt mitmeid erinevaid vihjeid ja ka videoid inimestelt, kes soovivad kaasa aidata juhtumi lahendamisele. «Oleme nende eest väga tänulikud! Kontrollime kõiki vihjeid ja tegeleme laekunud informatsiooni analüüsimisega. Praeguse seisuga ei ole me last ilmale toonud naist endiselt tuvastanud ega leidnud.»

Vaata videot kummaliselt käituvast autost, mis möödub meiega rääkinud kodaniku majast esmaspäeva varahommikul kl 6.30, siit:

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles