HÜÜDJA HÄÄL KÕRBES 30-aastane pereisa võttis vanglas endalt elu: kirjutas, et armastab meid kõige rohkem ja ärgu ma end süüdistagu (7)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Foto: Elu24 kollaaž/Sander Ilvest

Täna tunnevad lähedased, et mees oleks elus, kui vangla oleks tema psühholoogilistele probleemidele rohkem tähelepanu pööranud. «Ta helistas ja ütles, et ei jaksa enam...» meenutab lahkunu abikaasa nende viimast telefonikõne – pool tundi enne seda, kui mees endalt elu võttis.

Ka õiguskantsleri sõnul on kontrollkäigud ja analüüsitud surmajuhtumid näidanud, et vanglates on probleeme vaimse tervise teenuste kättesaadavuse ja kvaliteediga.

«Mõtlen ja ei mõista, miks ta mind just nüüd, nii raskel hetkel üksinda jättis,» räägib Anneli (nimi muudetud – toimetusele teada) väriseval häälel. Tema abikaasa võttis mõned nädalad tagasi endalt vanglas elu.

Anneli abikaasa Priidu (nimi muudetud – toimetusele teada), kes sai 1. jaanuaril 30-aastaseks, on ligi kolmandiku enda elust veetnud vanglas. Viimati mõisteti ta kolmeks aastaks ja kaheks kuuks trellide taha purjuspäi mootorsõiduki juhtimise eest.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles