GALERII «Ida-Euroopa Ristiisa» Meelis Lao raamatuesitlusele kogunes suur hulk inimesi

Kuuuurija
Copy
Meelis Lao raamatuesitlus Solarise Apollos.
Meelis Lao raamatuesitlus Solarise Apollos. Foto: Taavi Sepp

Neljapäeval, 2. novembril, kogunes hulk kirjandushuvilisi tuntud ühiskonnategelase Meelis Lao raamatuesitlusele Solarise keskuse Apollo raamatupoes.

Neljapäeval, 2. novembril, kogunes hulk kirjandushuvilisi tuntud ühiskonnategelase Meelis Lao raamatuesitlusele Apollo raamatupoes.

Kirjandushuvilisi pankrotihaldureid, advokaate, ärimehi, kunstnikke, lauljaid ajakirjanikke ja isegi perearste oli kogunenud pea kakssada

Meelis Lao tänas kokkutulnuid ja naljatles, et tema raamatuesitlusele ei tulnudki ainult üheksakümnendatest lömmise ninaga sõbrad.

Lao rääkis oma inglise keelses elulooraamatus nooruspõlvest Pirital, Nõukogude armees teenimisest, atentaadist 1995. aastal ja ka kohtumisest Peterburis Vladimir Putini ning teiste täna Venemaa tipus olevate oligarhidega.

Venemaal, 1990ndate alguses, metalliäri ajades viis saatus ta kokku ka toonase Peterburi allilma juhi Kostja Mogilaga, kes avas Laole uksed kuberner Jakovlevi juurde. Tänu nendele sidemetele tutvus Lao ka Peterburi kuberneri kantselei ülema Igor Sechiniga, kellest on tänaseks saanud Venemaa suurima naftafirma Rosneft juht. Samuti tutvus Lao Venemaal metalliäri ajades Aleksei Milleriga, keda me teame täna kui Gazpromi juhatuse esimeest. Peterburi linnavalitsuses töötas toona ka nähtamatu ametnik Vladimir Putin, keda Lao kutsus raamatuesitlusel “halliks hiirekeseks”.

Kostja Mogila ehk kodanikunimega Konstantin Jakovlevi protežee oligi Vladimir Putin, keda ta tutvustas ka mõjukale oligarhile Berezovskile, kes viis hiljem omakorda Putini president Jeltsini lähikonda.

Meelis Lao on 57-aastane ärimees ja teda on peetud üheks Eesti allilma juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles