REAALSELT VANGI Ameerika eriteenistuse poolt vahele võetud narkoärikad end süüdi ei tunnista: see on absurdne!

Kuuuurija
Copy

Novembri esimesel päeval mõisteti narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest Harju maakohtus pikaks ajaks vangi Gert Raal ja Margus Reidolf. «Kaeban edasi, see otsus on ju täiesti absurd ja ebaseaduslik! Seaduslikkusega pole siin midagi pistmist!» nentis Raal pärast kohtuotsuse kuulmist. 

Nii Raalile kui ka Reidolfile pandi süüks suures koguses kokaiini käitlemist. Süüdistuse järgi organiseerisid nad Lääne-Euroopast Eestisse Subutexi ja kokaiini vedu. Kodumaal sooviti narkootikume edasi müüa ja osa neist toimetada Soome. Süüdistuse järgi käitlesid nad Tallinnas nii marihuaanat kui ka kokaiini, seda edasimüügi eesmärgil.

Mehed nabiti aga kinni tänu USA eriteenistuse salaoperatsioonile ja selle käigus kogutud andmetele. Nimelt sai prokuratuur oma valdusesse grupeeringu omavahelise sidepidamise ANOM-telefonidega, mida rühmituse liikmed kasutasid selleks, et omavahel suhelda ja narkootiliste ainetega seotud logistikat organiseerida. Kuna mehed pidasid telefoni pealtkuulamiskindlaks, toimus suhtlus kogu ärist otse ja vabalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles