FOTOD MURASTES NOAGA NÄKKU: «Olin ülekäigurada ületamas, kui nägin ratturit minu suunas liikumas...» (3)

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

«Tulin hilisõhtul töölt ja võtsin koera, et teda jalutama viia,» meenutab 52-aastane Muraste majaomanik möödunud pühapäeva hilisõhtut, kui kell lähenes tema sõnul südaööle. «Olin ülekäigurada ületamas, kui minu suunas liikus jalgrattur, kes mind täiesti ettearvamatult möödudes noaga äigas.»

On pühapäev, 3. septembri hilisõhtu, Silver haarab koridorist koera jalutusrihma ja läheb hilisel tunnil oma lemmikuga Murastes asuva maja väravast välja. «Siin Tabasalu kandis on tegelikult väga rahulik. Olen aastaid siin elanud ja meil ei ole käinud ei vargaid ega samuti ei tea ma ühestki vägivallajuhtumist. Üldiselt on see väga rahulik peresõbralik paik, kus elada,» räägib mees.

Silver jalutas koeraga nagu tavaliselt, ühel hetkel jõudis ta aga ülekäigurajani. «Märkasin, et teiselt poolt teed tuleb jalgrattur. Ma ei pööranud talle absoluutselt mitte mingisugust tähelepanu – märkasin teda ainult silmanurgast. Hakkasin rada ületama, kui rattur minust möödus ja järsku tundsin lööki,» meenutab 52-aastane mees olukorda. «Olin juhtunust nii šokis – esimese hooga arvasin, et sain noaga kõrri.» 

«Olin juhtunust nii šokis – esimese hooga arvasin, et sain noaga kõrri.»
«Olin juhtunust nii šokis – esimese hooga arvasin, et sain noaga kõrri.» Foto: Erakogu

PPA pressiesindaja Annika Maksimov kommenteeris, et juhtumi uurimiseks on algatatud kriminaalmenetlus. Ta nentis, et kuigi juhtunust on möödas nädal aega, politseil kahtlustavaid veel ei ole.

«Lõi mind noaga pea suunas ja sõitis rattaga otsejoones minema,» hämmastab juhtunu meest tänaseni. Ka temaga jalutuskäigul kaasas olnud suur, 70-kilone rotveileri tõugu koer ei suutnud väidetavalt nii kiirelt reageerida. «Ilmselt koer vaatas, et rattur läheneb aeglaselt, ja ei võtnud kaitsvat positsiooni.» 

Toimetusega jagas Silver ka maja turvakaamera fotosid, kust nähtub, et mees saabus jalutusringilt tagasi, verejäljed riietel. «Tegin politseisse avalduse ja EMOs õmmeldi haav kinni.»

Silveri kaitsja, jurist Alar Salu nentis toimetusele, et kui Silver ei oleks alateadlikult pead õlgade vahele pannud ja küüru tõmbunud, oleks noalöök ehk arterit tabanud. «Ehk ilmselt oli tegemist tapmiskatsega, mitte pelgalt noalöögiga näkku,» kahtlustab Salu. 

Küll aga ei suuda Silver mõista, kuidas nii rahulikus kandis nagu Muraste üldse midagi sellist juhtuda sai. «Kas ma jäin kellelegi ette või tegutseb tõesti Tabasalu kandis mingi ohtlik noamees, kes ründab täiesti suvalisi inimesi?» jääb Silverile mõistmatuks. «Ka politsei ütles mulle, et see on täiesti uskumatu juhtum, sest Tabasalu on tegelikult väga vaikne ja turvaline rajoon,» väidab Silver.

Foto: Turvakaamera salvestis.
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles