LIPUTAJA PÄISE PÄEVA AJAL Hipsterlik noormees kimbutas Kalarannas möödujaid: «Järsku keeras minu poole...» (2)

Copy
Foto: Erakogu/Katrin Lust

«Järsku see noormees keeras minu poole, tema suunurkadesse kerkis muie ja ta näitas mulle oma suguelundit,» meenutab Tallinnas merekindluse lähistele perega jalutanud Kairi šokeerivat vaatepilti. Politseid väidetavalt sellest isikust teavitatud ei ole.

Pühapäeva keskpäeval jalutasid Kalaranna kandis elukaaslased Kairi ja Mikk, nende pooleteiseaastane tütar Mia ja viimase vanaema Salme.

«Mere ääres oli nii mõnus ja rahulik ja nautisime vaba päeva. Elu sees poleks osanud arvata, et perverdid pühapäeviti ei puhka,» torkab Kairi. Tema sõnul võeti perekonnaga Kalaranna kvartali poolt suund Patarei merekindluse juurde. «Jalutasime mööda seda ilusasti korda tehtud mereäärt merekindluse poole, sealt kangialusest, et pääseda sinna vanale vangla territooriumile. Märkasin selle ava kõrval sinises mantlis nooremat sorti meesterahvast,» meenutab Kairi, kes esialgu midagi halba ei osanud oodata.

«Eemalt veel vaatasin, et täiesti viisakalt riietunud mees urineerib otse ukseava või kangialuse kõrval... Seal on ju suured põõsad, kas tõesti siis suure häda korral sinna minna polnud võimalik!» meenutab ta peast läbi käinud mõtteid. «Mu mees oli juba tükk maad eespool ja vehkis eemalt imelikult kätega, aga ma ei saanud tema käemärkidest sellel hetkel aru...»

Šikki mantlit kandnud mehest möödus naine vaid poole meetri kauguselt.

Foto: Erakogu/Katrin Lust

«Aga siis järsku see noormees keeras minu poole...»

«Vaatasin kõrvale, et issand jumal, kas tõesti on vaja urineerida ukseava kõrval käega seinale najatudes... Aga siis järsku see noormees keeras minu poole, tema suunurkadesse kerkis muie ja ta näitas mulle oma suguelundit. Ma olin väga šokeeritud sellest, sest ta ei näinud üldse liputaja moodi välja, vaid oli nagu mingi väljapeetud Kalamaja hipster, väga viisaka soengu, mantli ja kingadega,» on naine siiani üllatunud.

Kõnealust vaatepilti nägi ka vanaema Salme, kes Kairi selja taga sammus. «Ta oli ka ehmunud, et päise päeva ajal väga käidavas jalutuskohas mingi pervert lihtsalt tegutseb. Õnneks laps on nii väike, ta ei saanud midagi aru!»

Pere sõnul jäid nad suisa eemalt vaatama, kas mantlis noormees liigub kangialuse juurest ära, ent seda ei juhtunud.

«Inimesed, kes meie järel tulid, olid samasuguste ehmunud nägudega. Kõigile jäi mulje, et ta ilmselt urineerib seal, ja temast möödudes oli väga veider tunne. Meestele ta vist sugutit ei välguta, vaid jätabki mulje, et tühjendab põit. Naistele välgutab peenist,» räägib Kairi.

Politseid teavitatud ei ole

PPA pressiesindaja Annika Maksimov kommenteeris toimetusele, et politseile merekindluse juurest sellist teadet laekunud ei ole. Küll aga sai politsei laupäeval teate Kadriorust, kus nähti väidetavalt liputajat. «19. augustil kella 16 paiku [teatati], et Kadrioru pargis nähti alasti meest. Sündmusele reageerinud politseinikud kirjeldusele vastavat meest enam ei leidnud,» nentis Maksimov.

Ka Kairi elukaaslase sõnul oli olukord ebameeldiv. «Mulle ta meheau ei välgutanud, aga temast mööduda oli ebameeldiv, sest ta tühjendas justkui põit otse kangialuse kõrval... Kujutan ette, et kui keegi hakkab talle midagi ette heitma, siis ta teatab, et lihtsalt urineeris seal ja ei tahtnud halba, samas tema irve ja pööre mööduvate naiste poole oli kõike muud kui meeldiv!» 

Politsei palub säärastest intsidentidest teavitada: avalikus kohas kehtivad üldised käitumisnõuded, mille järgi on keelatud käituda teisi häirival või ohtu seadval viisil. Muuseas on keelatud viibida alasti, kui see häirib ümberkaudseid isikuid.

«Kui keegi tunneb, et ta on häiritud, võib tegu olla avaliku korra rikkumisega. Sel juhul on õige helistada hädaabinumbrile 112, et politsei saaks reageerida ja korrarikkumise lõpetada,» on varem kommenteerinud PPA pressiesindaja Ragne Keisk.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles