TRAHVIDEST PRIID!? Diplomaadid kui kuninga kassid: PPA trahve ei kirjuta, Soomes jäetakse need lihtsalt maksmata (2)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Maksmata ja väljakirjutamata parkimistrahvid ning diplomaatilise numbrimärgiga auto.
Maksmata ja väljakirjutamata parkimistrahvid ning diplomaatilise numbrimärgiga auto. Foto: Kollaaž

«Kui sõidukijuhid on diplomaatilist puutumatust omavad isikud, siis nende suhtes väärteomenetlust läbi ei viida,» ütles politsei- ja piirivalveamet, kinnitades, et Eestis resideeruvaid diplomaate valesti parkimise eest ei trahvita. Kuigi põhjanaabrid kirjutavad erinevalt meist usinalt trahve välja, on Soome väljaande sõnul suur osa diplomaate jätnud need maksmata.

2011. aastal kirjutas Postimees, et kiiruskaamerad kihutavatele diplomaatidele trahve ei saada. Küll aga toodi toona välja, et keskmiselt fikseerivad kiiruskaamerad sinise numbriga ehk diplomaatide autode kiiruseületamisi kuus kuni 20 korral. PPA pressiesindaja Tuuli Annama kommenteeris mitme aasta eest, et välisministeeriumi kaudu saatkondadele edastatav info rikkumiste kohta on nende hinnangul mõjus meede ja kannab tähelepanu juhtimise ja hoiatamise eesmärki.

Niisiis, Eestis diplomaatilise puutumatusega isikute suhtes väärteomenetlust läbi ei viida. «Üldiselt lähtutakse põhimõttest, et kui sõidukijuhid on diplomaatilist puutumatust omavad isikud, siis nende suhtes väärteomenetlust läbi ei viida, kui just välisriik seda ei taotle,» sõnas PPA pressiesindaja Kristi Raidla mõne päeva eest toimetusele, «kuid tõsisemate rikkumiste tuvastamise puhul edastame välisministeeriumile diplomaatilise sõiduki numbri, rikkumise koha, aja ja näiteks fikseeritud kiiruse.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles