EESTI JA SOOME KOOSTÖÖ LÄBIKUKKUMINE? Helsingi kohus mõistis Jokkeri grupeeringu majanduskuritegudes ja inimkaubanduses õigeks

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Foto: Silja Viitala / Yle

Selle aasta maikuus teatas Eesti keskkriminaalpolitsei Jokkeri kuritegeliku ühenduse kaheksa liikme kinnipidamisest. Neid kahtlustati majanduskuritegudes. Jokkerina on allmaailmas tuntud Valeri Ramjalg, kelle politseinikud jooksid tema Bentley roolist päikselisel maihommikul Pirita teel maha.

Tänavu 2. mail sõnas riigiprokurör Raigo Aas, et kriminaalasja käigus on tehtud tihedat koostööd Soome ametivõimudega, vahendas Postimees. «Soomes kahtlustatakse samu kuritegeliku ühenduse liikmeid erinevate kuritegude toimepanemises. Näiteks on osale neist Soomes esitatud süüdistus tööjõuvahendamise valdkonnas inimkaubanduse ja pettuse toimepanemises ning ühele ka maksupettuses ja salakaubaveos,» selgitas Aas.

28. juunil mõistis aga Helsingi piirkonnakohus Jokkeri väidetava kuritegeliku ühenduse liikmed Soomes toime pandud majanduskuritegude ja inimkaubanduse süüdistuses õigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles