RASVANE TÖÖPAKKUMINE Kandideerida saavad aga ainult alla 30-aastased ilusad inimesed

Copy
Pilt on illustreeriv. Modellid poseerivad Rolls-Royce'iga.
Pilt on illustreeriv. Modellid poseerivad Rolls-Royce'iga. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

Sotsiaalmeedia gruppi on ilmunud huvitav tööpakkumine. Veebipoe assistendile pakutakse töö eest lausa 23 eurot tunnis. Kuigi pakutav palk on hea, on Facebooki gruppi postitatud kuulutus ajanud osa rahvast väga närvi, sest tööpakkumises on mainitud, et kandideerida saavad vaid alla 30-aastased ja esindusliku välimusega inimesed. «Sa vana esita enne firma aastaaruanded ära, kui siin lolle tüdrukuid üritad taga ajada!» kirjutab näiteks üks grupi liige. Kuulutuses olevad nõudmised ärritavad ka paljusid teisi. «Kandideerinud on ka mehi!» ütleb kuulutuse autor Kari Savolainen ise.

Juuli keskel postitas soome nimega härra Kari Savolainen Facebooki gruppi «Tööpakkumised Tallinnas ja Harjumaal» kuulutuse, millega otsib oma veebipoodi töötajat.

Kuulutuse järgi alustab Eestis uus kuulsaid moebrände vahendav ettevõte Hermes Media, mis vajab endale assistenti. Töö on väidetavalt tunnipõhine ja seda on võimalik teha näiteks kooli või põhitöö kõrvalt õhtuti või nädalavahetustel umbes 2–4 tundi päevas. Palgaks pakutakse veebipoe assistendile lausa 23 eurot tunnis.

Rahva on aga kuulutuse all närvi ajanud nõudmised töötajale, mis ei kõla just eriti viisakalt. Nimelt peab moebrände vahendava veebipoe assistent olema alla 30-aastane ja esindusliku välimusega. Seda nimelt selleks, et vahel on vaja ettevõtet esindada ka üritustel ja siis pakutakse töö eest tunnitasuks lausa 40 eurot.

Tööpakkumine Facebooki grupis
Tööpakkumine Facebooki grupis Foto: Kuvatõmmis Facebooki kuulutusest

Eesti inimesed sellise kuulutusega aga ei lepi ning üks kommenteerijatest kirjutab, et alles oli säärane tööpakkuja «Kuuuurija» saates, vihjates ärimees Margus Valdese loole. Varakevadel lahvatas nimelt skandaal, kus naised rääkisid sellest, millised nõudmised olid ärimehel neid tööle palgates.

VIDEO KONTORIST 〉 «Sellised kontsad olid tal kapis igas suuruses.» Vaata, milliseid kingi pidid noored naised Margus Valdese kontoris kandma

Töökuulutuse kommentaariumis ei pea inimesed seesuguseid nõudmisi heaks tooniks.

«Haige kuulutus,» kirjutab üks ning teine lisab: «Firmal pole mingit e-poodi registreeritud .ee süsteemis. Pigem võiks selliste kuulutustega ettevaatlik olla. Lihtsam vist otsida sul voodi.ee või iha.ee portaalist. Tundub suht sama.»

Aga kommentaare on veel teisigi. Näiteks küsib üks uudishimulik, missuguste parameetrite järgi härra esinduslikkust hindab.

Tööpakkumine Facebooki grupis
Tööpakkumine Facebooki grupis Foto: Kuvatõmmis Facebooki kuulutusest

Tööpakkumise all on ka väga otsekoheseid märkuseid: «Tõenäoliselt otsitakse 40 euro eest litsi, kes on alla 30 aasta vana!» Järgmine aga pärib, miks on peamiselt kodukontoris viibival inimesel ikkagi vaja esinduslikku välimust.

Kuulutuse autor: vanusepiirang pole nii oluline

Kuulutuse postitanud soome nimega härra on neid kommentaare ka ise märganud ja lisanud näidistooted, mida veebilehel müüma hakatakse.

Kuuuurijale vastas Savolainen kuulutuse sisu kohta aga nii: «See alla 30 aasta nõue on soovitus brändi poolelt. Töö on veebipoe klienditeenindus ja nii-öelda assistendi töö, mis sisaldab ka ettevõtte brändide esindamist üritustel. Sellepärast ongi esinduslik välimus ja turundamine. Osa inimesi on küsinud vanusepiirangu kohta ja olen vastanud, et see pole nii oluline, vaid on rohkem nagu soovituslik. Olen palunud ka neil endale ikkagi oma CV saata, mida nad on ka teinud. Kandideerinud on ka palju mehi. Kokku on hetkel saadetud kuskil 30 CVd, kust valime 4–5 tööintervjuule ehk huvi on olnud suur. Kuna tegu pole täistööajaga, siis paljud vajavad Eestis lisatuluallikat, et saada hakkama!»

Tööpakkumine Facebooki grupis
Tööpakkumine Facebooki grupis Foto: Kuvatõmmis Facebooki kuulutusest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles