VIDEOKLIPP Koer, kelleta Kihnu sadamat ette ei kujutagi. «Ta käib igal laeval vastas, ilmselt lootes, et tuleb lähedane, kes on aga lahkunud.»

Kuuuurija
Copy
Foto: Erakogu

«Mõmsik on igal laeval vastas, kuidas ta teab, millal laev saabub – ei räägi vana peni!» imestavad kihnlased, rääkides saare legendaarsest koerast Mõmsikust.

Valge väike koer nimega Mõmsik on justkui Kihnu patrull, kes käib juba aastaid sadamas saabuvaid laevareise vastu võtmas. Minuti täpsusega on ta sadamas vastas ja tervitab nii saarele tulijaid kui ka saadab hiljem mereteele.

«Ilma selle koerata ei kujuta Kihnu sadamat enam ettegi! Mõmsik on igal laeval vastas, kuidas ta teab, millal laev saabub – ei räägi vana peni!» imestavad ka kihnlased. «Mõmmi on oma jope... Superkoer, et oskab köiki vastu vötta ja ära saata!» nendib üks kihnlane. Ühismeediast leiab samuti rohkelt fotosid, kus mandri inimesed ehk massakad on legendaarse saarekoeraga poseerinud nii sadamas kui selle lähistel.

Kommentaariumis uurivad mitmed, kas koeral ka peremees on. «Aga äkki ta ootab kedagi enda lähedast, kes on lahkunud,» spekuleeritakse, miks koerake igal saabuval praamil vastas käib. «Ma arvan, et ta ootab kindlat inimest, keda enam pole,» nendib teinegi. Kohalike sõnul on koeral siiski peremees olemas ja elab sadamast vaid paarisaja meetri kaugusel.

Mõmsik ei ole aga pelgalt sadamakoer, vaid väike valge karvapall patrullib üle kogu saare. Kui hommikul võib teda näha sadamas saarele tulijaid tervitamas, siis juba hetk hiljem on ta mõned kilomeetrid eemal kohaliku Kurase poe juures sealset olukorda kaemas.

«Ta on tõeline rändur, võib üksinda kümneid kilomeetreid matkata!» on üks Kihnu saare suvitaja hämmingus. «Nägime teda sadamas tervitamas, hiljem poe ees ja järgmisel hetkel oli juba kodumajutuse hoovis – pererahva koeraga mängimas! Kui saarelt lahkusime, oli tore teda jälle sadamas meid ära saatmas näha. Juba ainuüksi Mõmsiku pärast ootan uut Kihnu reisi!» 

Üks on kindel: Mõmsik ei jäta külmaks ühtki saarelist. 

Mõmsik sadamasse vantsimas
Mõmsik sadamasse vantsimas Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles