Prigožinilt leitud valge pulber oli tähistatud Katari emiiri pildiga?

Kuuuurija
Copy
Tamim bin Hamad Al Thani
Tamim bin Hamad Al Thani Foto: EPA/Scanpix

24. juunil otsis Vene julgeolekuteenistus läbi Jevgeni Prigožini käsutuses oleva kontori ja toa hotellis Trezzini Palace Peterburis. Kohe avaldas Peterburi uudisteportaal fontanka.ru fotod läbiotsimisel leitud kullakangidest, neljast miljardist rublast ja valgest pulbrist.

Portaali Meduza andmetel leiti Trezzini Palace'i hotellitoast läbiotsimise käigus Jevgeni Prigožini fotode, aga eri nimedega passe, kullakange ja pakendatud valget pulbrit.

Mitte kaugel hotellist Vassili saarel oli aga pargitud mikrobuss Gasell, milles olnud pappkastidest avastati neli miljardit rubla sularaha. Tänase valuutakursi järgi teeb see umbes 40 miljonit eurot. Kulda oli viis kilogrammi ja valget pulbrit viis briketti, millest iga pakend kaalus üks kilogramm.

Tänaseks on kõnealused fotod avaldanud portaal fontanka.ru enda loo kustutanud, kuid valge pulbri pakendil oli väidetavalt kujutatud Katari emiiri, ainuvalitsejat ja monarhi šeik Tamīm ibn Ḩamad Āl Thānī.

Veel tähelepanuväärsem on eilne araabia ja Katari Al Jazeera telekanali avaldus, et Katari emiir oli just esmaspäeval rääkinud Vladimir Putiniga ning avaldanud toetust sõjaväelise mässu mahasurumisel. Al Jazeera teatas ka Iraani täielikust toetusest Venemaa suveräänsusele mässu mahasurumise korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles