NEOONVÄRVIDES JOOGIKE Mister Sidr tappis Venemaal 30 inimest (2)

Kuuuurija
Copy
Mister Sider
Mister Sider Foto: www.pravda.com

Eelmisel nädalal surmas neoonvärvides kergelt alkohoolne jook Mister Sidr Venemaal 30 inimest. Haiglasse toimetati üle 90 venemaalase. Mürgijook on jõudnud tänaseks ka Kasahstani. Festival «I Love Sidr 2023» jääb ära!

7. juunil sai alguse massiline mürgituste laine Uljanovski, Samara, Nižni Novgorodi, Udmurtia ja Tšuvaššia oblastites, kui inimesed hakkasid kaebama kõrvetavat valu kõhus ja silmanägemise kadumist.

Rase naine, kes oma last mürgijoogi rüüpamise tõttu kunagi ei näe, tunnistas riiklikus telekanalis, et enne selle joomist arvas ta, et ega üks väike Mister Sidr midagi halba ju ei tee.

Mister Sidr.
Mister Sidr. Foto: www.pravda.com

Kõiki haigeid ühendas üks asjaolu: nad olid tarbinud vikerkaarevärvides siidrit nimega Mister Sidr. Jook, mille eestikeelne nimi oleks Mister Siider, sisaldas metanooli ja seda pakuti nii poodides kui ka vaadijoogina baarides.

Mister Cidri pakend.
Mister Cidri pakend. Foto: Kuvatõmmis

Mister Sidr oli saadaval õuna-, maasika-barbarissi, arbuusi-meloni, pirni-, viski-koola ja rannapuhkuse maitselisena.

Mürgijoogi eri maitsed.
Mürgijoogi eri maitsed. Foto: Kuvatõmmis

Metanool on samuti alkohol ning maitse ja lõhna poolest eristamatu etanoolist, mis on tavaliselt joovastav komponent napsides.

Poelettidelt kadunud

Tänaseks on Mister Sidr aga kaubandusest kõrvaldatud ja Venemaa meedias levivad kuuldused, nagu oleks ukrainlased sabotaaži korraldanud.

Samas küsivad arvamusliidrid, nagu Ksenja Sobtšak, sotsiaalmeedias, kes sellist neoonkarva solki nagu Mister Proper üleüldse jõi.

Üks anonüümne kommentaator mainis, et Venemaal pole Gogoli aegadest midagi muutunud – kõigis hädades on süüdi lollid ja kehvad teed. Teine aga kirjutas, et «piidrid» on süüdi.

Mister Sidr.
Mister Sidr. Foto: Reuters/ScanPix
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles