SEB sulgeb pangaautomaatides määratud maksete funktsiooni: meile, vanuritele, tekitab see parajat peavalu

Chrislin Metsanurm
Copy
Regulaarsete arvete muretumaks tasumiseks soovitab SEB tellida e-arved ning vormistada automaatseks tasumiseks e-arve püsimakse lepingud.
Regulaarsete arvete muretumaks tasumiseks soovitab SEB tellida e-arved ning vormistada automaatseks tasumiseks e-arve püsimakse lepingud. Foto: Edijs Pālens/ LETA / Pexels / kollaaž

SEB pank annab teada, et alates juuli keskpaigast pole enam võimalik nende pangaautomaatides kasutada määratud maksete funktsiooni, mis tähendab seda, et igapäevaste pangateenuste kasutamiseks on vaja arvutivõhikul veebi kolida. «Miks ma pean veel oma vähese kopika hoidmise pealt lisakulutusi tegema?» küsib pensionär Tõnu, kellele tekitab veebi kolimine parajat peavalu.

«Kunagi kui paigutasin oma raha SEB panka, siis polnud ma teadlik, et pean sellise asjaga silmitsi seisma,» ütleb 82-aastane pensionär Tõnu, kelle postkasti potsatas hiljaaegu tema kodupangalt kiri, et juuli keskpaiku lõpetatakse automaadis maksete valik.

Lõuna-Eestis elav pensionär nendib, et ka ülekannete tasud tõsteti kõrgustesse, kuid pangaautomaadis sai ta siiani tasuta makseid teha. «Aprilli lõpus saadeti mulle aga kiri, et maksete valik automaadis lõpetatakse 17. juulist,» sõnab ta. Tõnu kurdab, et hoiab niigi iga kopikat, kuid peab nüüd lisakulutusi tegema. «Selleks, et internetti häkkerite kätte minna?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles