VAAGUB HINGE ⟩ «Kuuuurija» saatest tuntuks saanud Aavo sattus haiglasse

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Aavo
Aavo Foto: "Kuuuurija" kuvatõmmis saatest.

«Palvetame nüüd, et Aavol ometi parem oleks,» ütles «Kuuuurija» saatest tuntuks saanud Aavo õde Mare reede pärastlõunal. Kuigi 63-aastane mees viidi Värska Südamekodust hiljaaegu Põlva valla hooldekodusse ning tema füüsiline seisund on märgatavalt parem, sattus ta siiski haiglasse. «Tema põletikunäitaja oli 200,» ütles Mare, kes on oma venna tervise pärast väga mures.

«Kuuuurija» näitas lugu Aavost veebruaris. Siis šokeeris rahvast mehe täbar olukord Värska Südamekodus. Aavo lamas liikumatult voodis ning ta ei suutnud iseseisvalt ei süüa ega end istuli ajada.

Esmaspäevases saates näitasime Aavot aga Põlva valla hooldekodus, kuhu mees lähedaste poolt kaks kuud tagasi viidi. Aavo olukord oli märgatavalt parem ning voodis lamajast oli saanud ühtäkki inimene, kes suudab ise süüa ja juua ning ratastooliga liikuda.

Aavo Põlva valla hooldekodus.
Aavo Põlva valla hooldekodus. Foto: Erakogu

«Kardame teda nüüd kaotada, kui ta oli juba kosumas,» andis Mare, Aavo õde, juba neljapäeva õhtul «Kuuuurija» meeskonnale teada. Naise sõnul olid tema põletikunäidud veres 200 ning ta viidi kiirabiga Põlva haiglasse.

«Aavol on kahepoolne kopsupõletik. Ta on väga kehvas seisus. Praeguse info kohaselt on tal ilmselt viiruslik haigus,» rääkis Mare, kes püüab esimesel võimalusel venda Põlvasse vaatama minna.

«Meel on väga kurb, sest ta kosus nii jõudsalt. Saan aru, et olukord on nii halb, et võime ta ka kaotada…» oli naine pisarates.

Aavo.
Aavo. Foto: Kuvatõmmis «Kuuuurija» saatest

Mare lisas, et Aavo digilooga ei ole lähedased saanud siiamaani tutvuda ning mis mehel täpselt viga on, ei tea nad samuti tänaseni.

«Teame vaid, et aastal 2019 on keegi arst märkinud, et tal on dementsus. Mis tema täpne diagnoos on või mida tal on ravitud, sellest me pole veel siiamaani aru saanud. Loodetavasti leiab mõni arst siiski lähiajal aega, et tema tervisele täpne hinnang anda,» lisas Mare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles