«See on ebaseaduslik!» Elektrifirmale 17 päeva võlgu olnud naine lubati maksehäireregistrisse lisada

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Inkasso kiri
Inkasso kiri Foto: Erakogu

Elektrumile mõnda aega võlgu olnud naise postkasti potsatas kaks kuud hiljem kiri inkassolt, kus väideti, et ta on maksehäireregistrisse lisatud. «See on ebaseaduslik, alles pärast 45 päeva võib lisada!» väidab naine, kes oli juba ammu enne kirja saamist võla tasunud. «Elektrum on koostööaldis klientidega, kes pöörduvad ise ettevõtte poole, et saada pikendust arve tasumiseks,» sõnab Elektrumi klienditeeninduse juht.

Julia (nimi muudetud, toimetusele teada) väidab «Kuuuurija» toimetusele, et novembris tarbitud elektri eest saabunud arvest, mille maksetähtaeg oli 20. detsember, jäi tal kogemata maksmata 33 eurot. «Tasusin selle 6. jaanuaril koos uue arvega, millelt avastasingi, et olen võlgu,» täpsustas ta.

25. veebruaril avastas ta postkastist aga kirja inkassolt. «Kiri oli koostatud 20. veebruaril ning postitempel peale löödud 24. veebruaril,» ütles naine, kellele oli selline kiri ootamatu. Kirjas seisab, et Julial tuleb inkassole maksta 20 eurot 27. veebruariks ehk inkasso arve tuli tasuda kahe päeva jooksul pärast kirja kättesaamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles