OOTAMATU HELDUS Kadri Tennosaarele ulatasid pärast telesaadet abikäe paljud kaasmaalased: süda on täis tänulikkust (3)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Kadri Tennosaar
Kadri Tennosaar Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

«Ma ei suuda seda tänulikkust isegi väljendada,» tunnistab Kadri Tennosaar päev pärast «Kuuuurija» saadet. Oma panuse vähiga võitleva naise toetamiseks on andnud kümned ja kümned inimesed. «Olin nii positiivselt üllatunud!»

Esmaspäevases «Kuuuurija» saates rääkis rinnavähki põdev Kadri Tennosaar, et haigusest olenemata peab ta ilmselt elu lõpuni tööl käima, et üldse ära elada.

«Magasin parema külje peal ja mõtlesin, et roie torgib. Mul oli ta väga imelikus kohas, rinna all, kus roided algavad. Mõtlesin, et mis asja, see pole normaalne, nagu võõrkeha,» meenutas ta. Naine suunati silmapilkselt uuringutele. «Mitu arsti kutsuti vaatama ja üks ütles kohe, et see on vähk...»

Enda loo jagamisega soovis Tennosaar juhtida tähelepanu sellele, kuidas peavad rahaliselt hakkama saama vähihaiged. «Veel eelmise aasta jaanuaris me elasime nii, et mul oli välja arvestatud, et toiduraha jääb iga päev maksimum kolm eurot,» tunnistas Tennosaar, kes elas tol ajal vaid töövõimetuspensionist, mille suurus on ligi 500 eurot. «Kui mul praegu tööd poleks, siis ma hakkama ei saaks. Paljud vähihaiged suudavad tööl käia, aga kui sa enam ei suuda...» 

Ootamatu headus

Tennosaar sõnab, et tagasiside pärast saadet on olnud meeletult soe ja positiivne. «Ma nii kartsin seda saadet – ennast esimest korda ekraanilt vaadata –, aga see tagasiside on olnud väga positiivne. Mulle on kirjutanud nii sõbrad kui ka täitsa võõrad inimesed.» 

Esimene vastukaja jõudis temani kõigest mõned minutid pärast saate lõppemist. «Magasin ja telefonis hakkasid piiksud käima,» meenutab ta naerdes. «Olin nii positiivselt üllatunud!»

Kadri Tennosaar
Kadri Tennosaar Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Naise süda on täis tänulikkust. «Kui vahepeal jäi mulje, et eestlased on üksteise vastu õelad, siis nüüd... Eestlane ikka aitab teist eestlast ja see on nii positiivne ja südantsoojendav. Ma ei suuda seda tänulikkust isegi väljendada,» püüab Tennosaar sõnu leida, rääkides saadud annetustest.

«Mõni on andnud viis, mõni kümme, isegi sada eurot...» avaldab ta ja märgib, et kontole on laekunud kõigest paari tunniga sadu eurosid. Heldete abistajate hulgas on aga peaasjalikult Tennosaarele võõrad inimesed. «Ma ei ole isegi sõpru annetajate seas nii märganud...»  nendib ta.

Naine ütleb, et heade inimeste annetatud raha läheb maksudeks ja elamiskuludeks. «Sain äsja teada, et ka pangalaen järjest suureneb...» 

Loe pikemalt intervjuud siit:

Raske vähidiagnoosi saanud Kadri Tennosaar tuleb vaevu ots otsaga kokku: haiged ei saa normaalset toetust

Kel soovi ja võimalust Kadri Tennosaart toetada, siis tema kontonumber: EE311010010421727010 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles