«Väärteoasi on menetluses.» Eelmistel valimistel tasuta reklaamipinna saanud Valga poliitik peaks tänavu välja käima kopsaka summa

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Elu24 kollaaž
Elu24 kollaaž Foto: Elu24 kollaaž

«Komisjon käsitles esimest plakatit Drubinši isikureklaamina ja teist Reformierakonna reklaamina, mõlemaid menetles komisjon avalike vahendite arvelt saadud juriidilise isiku annetusena, mis on keelatud,» rääkis erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) finantsnõunik Zoja Masso 2021. aastal kriminaalmenetluse algatamisest. Tänaseks on see lõpetatud, ent milleni menetlus viis?

2021. aasta septembris kirjutasime, et Valga vallavalitsus andis enne valimisi tasuta reklaamipinnad Reformierakonna nimekirjas Valga volikokku kandideerivale volikogu esimehele Lauri Drubinšile. Viimane kasutas vallavara – bussipeatuste reklaamipindu – enda valimisreklaamiks.

Kuigi Valga vald väitis, et neil puudus toona valimiste perioodil reklaamimaks ja volikogu esimees Drubinš oli esimene ja ainus, kes neid reklaamikohti kasutada soovis, siis endine Valga vallavanem ja Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Ester Karuse nentis, et see on ebavõrdne – avalikku konkurssi ei toimunudki. «Teistele poliitilistele kandidaatidele enne valimisi valla poolt reklaamipinda ei ole pakutud,» väitis Karuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles