Soome president osales sõjaväeõppusel ja ööbis koos sõduritega telgis (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Sauli Niinistö.
Sauli Niinistö. Foto: Heikki Saukkomaa

Sel nädalal toimus Põhja-Karjalas Soome maaväe suurõppus Kontio 22, mida väisas president Sauli Niinistö. «Meie, soomlased, pole unustanud turvalisuse tähtsust. On näha, et inimesed võtavad asja tõsiselt, isegi reservväelased,» ütles president meediakohtumisel.

Esmaspäeva õhtul sõitis Soome president Põhja-Karjala harjutusalale, kus toimus sõjaväe suurõppus Kontio 22. Tema külastuse põhjuseks oli vajadus saada parem ülevaade riigikaitsekorraldusest ning ta ööbis seetõttu koos sõduritega ühes telgis, vahendab Tasavallan Presidentti.

Järgmisel päeval jälgis ta hoolikalt õppuse käiku, tutvudes sealhulgas jäägrikompanii ja suurtükipatarei tegevusega. Programm hõlmas ründe- ja kaitselahingu harjutamist.

President vestles ka Põhja-Karjala piirivalvega ning sõi koos reservväelastega lõunat. «Sõdurite tegutsemine on kiire, tõhus ja asjatundlik,» nentis president Niinistö.

Kontio 22 on Soome relvajõudude 2022. aasta suurõppus. Õppusel osales ligikaudu 8000 sõdurit, kellest umbes 4800 olid ajateenijad ja 2000 reservväelased. Osa reservväelasi töötas õppusel ka instruktorina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles