Vagiina aurutamisest on saanud TikTokis uus hitt

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Tupe aurutamine.
Tupe aurutamine. Foto: Kuvatõmmis videost

Tõsielustaar Kourtney Kardashian rääkis hiljuti sarjas «The Kardashians», et kasutas rasestumiseks tupe aurutamist. Videod seda meetodit kirjeldava teemaviitega #yonisteam koguvad TikTokis üha enam vaatajaid, vahendab Iltalehti.

Juba paar aastat tagasi oli vagiina aurutamine üsna moes ning siis olid näitleja Gwyneth Paltrow ja modell Chrissy Teigen valmis vanduma, et see meetod töötab.

Oma intiimpiirkonna aurutamine sai TikToki hitiks aga tänu kasutajale Kyleigh James. Videos keedab ta vett ning lisab sellele erinevaid lilli ja maitsetaimi, justkui valmistaks teed. Siis tõstab ta kausi tõmmisega põrandale, mähib enda ümber rätiku, võtab püksid jalast ning istub palja alakehaga kausi kohale.

Naine ütleb videos, et see protsess peaks pärast nelja-aastast suhet tema tupe ära puhastama.

@kyleighjames I have no words. #breakup #breakupadvice #heartbreak #heartache #soulties #detoxhim #detoxyourex #yonisteam #pelvicsteam ♬ original sound - Kyleigh | Pelvic Steaming

Vaginaalset aurutamist ei ole piisavalt uuritud

Selle harrastajate sõnul on aurutamine lõõgastav, parandab vereringet ning puhastab ka keha. Arvatakse, et meetodist on muu hulgas abi menstruatsioonivalude leevendamisel ja sünnituse järel taastumisel. Allikad väidavad, et ravi ei tohiks siiski teha menstruatsiooni või raseduse ajal.

Tupe aurutamise eeliseid või kahjusid pole kahjuks palju uuritud, kajastab Healthline.

Soome günekoloog Tuulia Tika selle hullusega kaasa minna ei soovita. «Tupp on isepuhastuv organ, seda ei tohi pesta, sest see rikub bakterite õrna tasakaalu, mis toob endaga kaasa bakteriaalse vaginoosi ehk tupepõletiku tekkimise,» sõnab Tika.

Lisaks soovitab ta olla suguelundite läheduses kuuma veega väga ettevaatlik, sest sinna tekkinud põletushaavu on väga raske ravida. «Mõttetu on selliselt tegevuselt mingit kasulikku mõju oodata,» võtab ta asja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles