Kahe Tartu volikogu komisjoni laual oli poleemikat tekitanud detailplaneering, kirjalikud hääled tõmbasid aga pidurit

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Raja 31a detailplaneering. Krundil on ka Oskar ja Aino Kallasele kuulunud möödunud sajandi alguses projekteeritud minimõis.
Raja 31a detailplaneering. Krundil on ka Oskar ja Aino Kallasele kuulunud möödunud sajandi alguses projekteeritud minimõis. Foto: Margus Ansu/Tartu linnavalitsus

Tartu Raja 31a detailplaneering, mille vastu kogutakse internetis petitsioonidega allkirju, oli sel nädalal kuum teema kahes Tartu volikogu komisjonis. Mõlemas otsustati, et linnavalitsusele ei anta ülesannet detailplaneering kehtetuks tunnistada, määravaks said seejuures kirjalikud hääled. «Miks me siis üldse kokku saame ja ettekandeid teeme?» ütleb üks komisjoniliige kirjalike häälte kohta.

Tartus politseimaja ja Lõunakeskuse vahetus läheduses asub Sanatooriumi park, mille saatus on nüüd küsimärgi all, ning peagi võivad pargis laiutada hoopiski eramud.

Tegu on 12,2-hektarilise rohealaga, mis on igapäevane vaba aja veetmise paik tuhandetele tartlastele. Nüüd jookseb looduskaitsjate süda pargi pärast verd just seetõttu, et ajaloolisest rohealast on Tartu linn määranud 3,5-hektarilise tüki ehitusmaaks, kuhu maa omanik – Eesti üks suurimaid ehitusfirmasid Nordecon – plaanib rajada elamud. Sealne detailplaneering on kehtinud juba aastast 2005.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles