Soomlane viis läbi ühemehemeeleavalduse ja maalis Turus Vene konsuli parkimiskoha Ukraina värvidesse

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Ukraina lipp
Ukraina lipp Foto: Pilt videost

Jarno Virtala sai meeleavalduseks inspiratsiooni ajalehest, kust ta luges kohalike pahameelest Vene konsulile antud eraldi parkimiskoha üle. Meest sõnast – Virtala sõitis kohale ja tegi seda, mida tegema pidi.

Jarno Virtala ütles, et sai meeleavalduse idee, kui luges Helsingin Sanomatist, et Venemaa peakonsuli ametlik elukoht Soomes Sairashuoneenkatul ja tema parkimiskoht ärritavad selle piirkonna elanikke, vahendab Iltalehti.

Nii tõstiski Virtala värviämbrid autosse ja sõitis Tamperest Turusse.

«Venemaa rünnak Ukrainale on väga julm, nii et mõtlesin, et lähen ja teen ühemehereferendumi Vene konsuli parkimiskoha kohta. Tulemus oli selge: parkla kuulub Ukrainale, nii et maalisin sellele Ukraina lipu,» räägib Virtala.

Eesmärk on edastada peakonsulile kindel sõnum selle kohta, mida arvavad ümberkaudsed inimesed Venemaa rünnakust Ukrainale. Lisaks soovis ta, et Ukraina sõja kohta oleks rohkem tänaval näha, et inimesed saaksid innustust ukrainlasi aidata.

Virtala räägib, et paljud möödakäijad jäid juttu ajama ja tänasid teda idee eest. Üks mööduja Markus Mattson jäi isegi mõneks ajaks Virtalale värvimistöödele appi. Ta on arvamust avaldanud ka Twitteris, kus tema postitus on kogunud üle 7000 meeldimise ja seda on jagatud üle tuhande korra.

Parkimiskoht äratas kiirelt peakonsuli tähelepanu. Pärast seda, kui Virtala värvimistöö lõpetas, sõitis esmalt kohale diplomaatilise numbrimärgiga konsuli auto. Veidi hiljem laskus ka Vene diplomaat oma korterist alla tänavale ja tegi Virtalast pilte. «Ilmselt ei meeldinud talle värvid,» nendib Virtala.

Virtala rõhutab, et ta avaldas arvamust täiesti vägivallatult. Tema sõnul ei tohiks seda vandalismiks nimetada. «Maja kõikides teistes korterites elavad eraisikud, kelle mugavus peab olema tagatud.»

Venemaa konsulaat Turus on viimasel ajal tekitanud elavat arutelu. Turu linnapea Minna Arve nõudis möödunud esmaspäeval lausa Venemaa konsulaadi kaotamist linnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles