SAADE Nõmme eramaja elanikud on naabritega raksus ja lahendust aitab otsida kohus

Kuuuurija
Copy

Tänases saates vaatame Nõmme elanike uskumatut tüli läbisõidutee pärast. Tüli on muutunud juba füüsiliseks ja lahenduse leidmiseks jahvatavad kohtuveskid. Vaata saatest täpsemalt, mis Nõmmel toimub.

Toimetuse täpsustus. Kõnnu tn T2 kinnistu omanike kommetaar saatele on järgmine:

„Kuni suveni 2021 ei olnud Rain Josh Brandt kinnistul auto parkimiskohta ega juurdepääsu autole.
- Rain Josh Brandt kinnistule pääseb otse avalikult linnatänavalt. Rain Josh Brandt peaks rajama oma kinnistu autovärava Kõnnu linnatänavalt, kus asub ka Rain Josh Brandt jalgvärav. Rain Josh Brandt’il puudub vajadus juurdepääsuks sõita üle naabrite kinnistu, kui saaks sõita ka otse linnatänavalt.
- Rain Josh Brandt ei ole mitte kunagi sõitnud autoga oma kinnistule üle naabrite kinnistu. Sellist juurdepääsu, mis eeldab üle naabrite kinnistu sõitmist, asus Rain Josh Brandt rajama suvel 2021, rajades oma kinnistu tagahoovi parkimiskoha ja raiudes omavoliliselt maha Rain Josh Brandt soovitud juurdepääsu ees kasvanud puu. Rain Josh Brandt oleks saanud autoga juurdepääsu rajada ka otse Kõnnu linnatänavalt, kuid otsustas, et tema jaoks on parem rajada juurdepääs nii, et sõitma peaks üle naabrite kinnistu.
- Tuginemine üle 17 aasta vana detailplaneeringu mitmeti tõlgendatavatele lahendustele ei ole asjakohane (detailplaneeringus on Rain Josh Brandt parkimiskohad näidatud näiteks Kõnnu tänava äärde, mitte tagahoovi). Elu on 17 aastaga muutunud ning Rain Josh Brandt’il ei ole mingeid takistusi rajada autoga juurdepääs otse linnatänavalt nii nagu valdav enamus kinnistu omanikke oma krundile pääsevad.
- Rain Josh Brandt on korduvalt parkinud oma sõidukit nii, et takistada naabrite Kõnnu linnatänava ääres paiknevast autoväravast sisse ja väljapääsu. Rain Josh Brandt on saanud selle eest korduvaid trahve ja Tallinna linn oli väljakutsete rohkuse ja probleemi tõsiduse tõttu lõpuks sunnitud piirama parkimist korteriühistute autovärava ees.
- Harju Maakohus jättis Rain Josh Brandt juurdepääsu nõude rahuldamata. Hetkel menetleb kaasust Tallinna Ringkonnakohus. Korteriühistud leiavad, et Rain Josh Brandt nõue ja käitumine on kiuslik ning Rain Josh Brandt nõue kasutada naabrite maad juurdepääsuks (kui ta saab oma kinnistule juurde ka otse linnatänavalt) on õiguslikult perspektiivitu. Vaidluse peab aga lahendama kohus, kes teeb antud küsimuses ka lõpliku otsuse.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles