AITA LEIDA Surmaavarii põhjustanud noormehe tabamiseks on välja pandud pearaha (3)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Elu24 kollaž
Elu24 kollaž Foto: Eero Vabamägi/Elu24 kollaž

«See on niivõrd ebaõiglane, et mees on jooksus ja politsei ei võta midagi ette,» räägib Tartus elav Taavi, kes on pannud surmaavarii põhjustanud ja tagaotsitavaks kuulutatud noormehe tabamiseks välja kopsaka summa.

4. aprillil 2020. aastal juhtus Puhjas ränk avarii, kus kaotas elu 20-aastane Alo. Avarii põhjustanud Keith Pallon mõisteti 3. novembril 2021 Tartu kohtumajas süüdi ja talle määrati kuue aasta pikkune vangistus.

Otsus kaevati aga edasi ja ringkonnakohus vähendas noormehe karistust poole võrra.

«See on meie riik, siin inimelu ei maksa mitte midagi,» ütles ohvri pisarais ema Merike «Kuuuurija» saates.

Keith Pallon ei ole tänaseks aga karistust kandma ilmunud ja viibib siiani vabaduses. 15. juulil kuulutati mees tagaotsitavaks.

Tagaotsitav Keith Pallon
Tagaotsitav Keith Pallon Foto: Kuvatõmmis www.politsei.ee

Saade on järelvaadatav SIIT:

SAADE 〉 Puhja surmaavarii süüdlane on siiani jooksus

Esmaspäeva õhtul kella üheksa aeg tegi profiilipildita Facebooki kasutaja nimega Kmrein OÜ üleskutse ja lubas anda 1000 eurot sellele, kes Palloni asukoha tuvastab.

Toimetusele rääkis üleskutse teinud Taavi, et kuna on ise Tartu noormees, läks see lugu talle eriti korda. «Miskipärast see lugu läks eriliselt hinge, et selline asi on juhtunud. See on niivõrd ebaõiglane, et mees on jooksus ja politsei ei võta midagi ette,» ei suuda Taavi mõista. «Ma ei kujuta ettegi, mida see ema võib tunda, missugune vastikus ja löödud tunne nii Eesti riigi kui politsei suhtes.»

Nii otsustas ta, et annab omast taskust 1000 eurot sellele, kes Palloni asukoha tuvastab. «See oli selline uitmõte... aga inimesi motiveerib ju raha kõige rohkem,» nentis mees, lisades, et garanteerib vihje saatjale täieliku anonüümsuse. Teisipäeva õhtuks oli laekunud kümneid vihjeid. «Enamus kirjutavad, et Keith on kodus isa juures, aga seda me juba teame, et ta varjab end vanemate juures,» nentis ta.

Taavi sõnul on põgenemine mõttetu ja üks päev tuleb tahes-tahtmata tehtu eest vastutus võtta.

1000 eurot Keith Pallonile
1000 eurot Keith Pallonile Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Lõuna prefektuuri tagaotsimise koordinaator Ain Balder kommenteeris toimetusele, et nad on kontrollinud Palloni võimalikke asukohti, kuid teda ei ole tabatud. «Otsime meest edasi ja kontrollime laekuvaid vihjeid,» lisas ta ja palus kõigil, kel on mehe asukoha kohta infot, sellest teada anda numbril 112 või kirjutades aadressile ppa@politsei.ee.

Tänavu oleks õnnetuses hukkunud Alo saanud 22-aastaseks. «Ma kogu aeg mõtlen temast,» tõdes Merike, kellel on poja surmaga raske leppida. Veelgi raskem on aga leppida tõsiasjaga, et avarii põhjustaja on karistust kandmata siiani vabaduses.

Merike tunnistas, et lootis pikalt, et süüdlane läheb karistust kandma. «Aga siiani ta varjab ennast.»

Pea terve elu Puhjas elanud Merike kaotas 2020. aastal noorima poja. Surmaavarii süüdlane pole aga tänaseni oma karistust kandma hakanud.
Pea terve elu Puhjas elanud Merike kaotas 2020. aastal noorima poja. Surmaavarii süüdlane pole aga tänaseni oma karistust kandma hakanud. Foto: Kuvatõmmis saatest
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles