Soomes pakuvad kohvikud lisaks emadele ka lastele babychino't

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Kvaliteetse cappuccino juurde käib kohviga samaväärne piim.
Kvaliteetse cappuccino juurde käib kohviga samaväärne piim. Foto: Marko Saarm

Alates 2000ndatest on mõnitatud urbaniseerunud naisi, kes peale laste sündi on jätkanud oma tavapärast elu, käies sageli kohvikutes ja restoranides. Soome on jõudnud aga juba sinnamaale, et kohvikutes pakutakse kohvi isegi beebidele.

Helsingin Sanomat vahendab, et Helsingis valmistavad mitmes kohvikus baristad spetsiaalset kohvi beebidele, millel nimeks babychino.

See võib tunduda lausa ulmeline, kuid tegelikkuses on asi kohvist ikka väga kaugel.

Babychino on imikutele mõeldud cappuccino. Ent kui traditsiooniline cappuccino sisaldab espressot ja vahustatud piima, siis babychino'st on espresso välja jäetud.

Jook valmistatakse väikelaste maitse järgi. Näiteks on võimalik paluda vahustatud piimale peale puistata kas kardemoni või kakaod. Joogielamust on võimalik täiendada isegi vahukommidega.

Babychino eesmärk on praktiline: kui laps tunneb, et ta saab oma erikohvi, saab ka vanem rahuhetke nautida.

Tänapäeva mudilased joovad babychino't ilmselt ka vanemas eas. Aeglaselt kasvav kohvipõõsas on ju tundlik taim, mis juba kannatab kliimamuutuste käes. Ekstreemsed ilmastikuolud pole kohvipõõsale head. Seega valmistab babychino noore põlvkonna ette maailmaks, kus kohv võib olla haruldane luksustoode. Võib juhtuda, et edaspidi alustatakse argipäevahommikuid hoopiski piimakohviga ilma kohvita.

Neile, kes on juba babychino'ga harjunud, pole kofeiinita jäämine probleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles