KIUSU PÄRAST Moskva vahetas mitme tänava nime, kus asuvad ebasõbralike riikide saatkonnad

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
USA saatkond Moskvas lisas oma lipu juurde ka vikerkaarelipu.
USA saatkond Moskvas lisas oma lipu juurde ka vikerkaarelipu. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/ Scanpix

Reuters vahendab, et Moskva vahetas reedel ära selle tänava nime, kus asub Briti saatkond, varem on muudetud ka USA saatkonna aadressi. Need on asendatud Venemaa vallutatud Ukraina alade uute nimedega.

Moskva linn asendas reedel Briti saatkonna juures asuva tänava sildi ning nimetas selle Luhanski Rahvavabariigi väljakuks. Luhansk on Vene vägede vallutatud ala Ukrainas ning territoorium, mida on iseseisva riigina tunnustanud vaid Venemaa ja Süüria.

Venemaa tunnustas isehakanud Donetski ja Luhanski iseseisvate riikidena 21. veebruaril 2022. aastal vahetult enne vägede saatmist Ukrainasse, märkides, et nad peavad kaitsma sealset venekeelset kogukonda.

Ukraina ja lääneriigid aga ütlevad, et see on alusetu ettekääne agressioonisõjaks. Ainult Venemaa ja tema liitlane Süüria tunnustavad neid kahte vabariiki, ülejäänud, sh Ühendkuningriik, neid ei aktsepteeri.

Moskvas asuv Briti saatkond pole oma veebilehel aadressi veel muutnud ning nad kinnitasid alles reedel, et ei plaanigi hakata uut tänavanime kasutama. Briti saatkonna jaoks on nende aadress Moskvas endiselt Smolenskaja Naberežnaja 10.

Moskvas asuva Briti saatkonna aadress kodulehel.
Moskvas asuva Briti saatkonna aadress kodulehel. Foto: Kuvatõmmis saatkonna kodulehelt

USA saatkonna juures asuva ristmiku on aga Moskva võimud nimetanud ümber Donetski Rahvavabariigi väljakuks. USA saatkond on pannud enda veebisaidile aadressi asemel kirja hoopiski oma hoone geograafilised koordinaadid.

Venemaa kaardirakenduse Yandex Maps otsingus on Briti ja USA saatkonna aadressid siiski endised, kuigi kaartidel on näha nii Luhanski kui ka Donetski Rahvavabariigi väljak.

Moskvas asuv USA saatkond on kodulehele lisanud vaid oma asukoha kordinaadid.
Moskvas asuv USA saatkond on kodulehele lisanud vaid oma asukoha kordinaadid. Foto: Kuvatõmmis USA saatkonna kodulehelt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles