Huligaanid segasid Helsingis drag queen'i muinasjutu lugemist lastele

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy

Helsingi südalinnas toimus reede hommikul suur politseioperatsioon, mille eesmärk oli kutsuda korrale häirivaid tegelasi, kes segasid drag queen Gayliene'i, kui ta luges raamatukogus lastele muinasjuttu. Politsei sõnul eemaldati avalikust ruumist kõrvalised isikud ja kedagi kinni ei peetud. Samal ajal viibis hoones Poola valitsuse delegatsioon.

Helsingin Sanomat kirjutab, et Helsingi Pride'i nädala raames toimus reedel kell 12 keskraamatukogus 6–10-aastastele lastele mõeldud üritus, kus naiseks riietunud mees luges lastele muinasjuttu. Muinasjutu ettelugeja kehastas tegelaskuju, kes olevat pärit kaugelt planeedilt ja saabunud äsja siia maakerale.

Muinasjutu vestmine äratas aga juba enne sotsiaalmeedias soomlastes huvi ja näiteks rahvuskonservatiivse erakonna Perussuomalaised juhataja Riika Purra jagas ürituse kohta Twitteris oma suurele jälgijaskonnale sellist postitust: «Tegu võib olla vaimuhaiguse ilminguga.»

Hiljem sõnas Purra, et mõistab huligaanid hukka, aga lisas seepeale: «Kriitika täiskasvanutele mõeldud ideoloogia peale sundimise eest lastele on õigustatud!»

Drag queen'i sõnul ilmusid häirijad raamatukokku hommikul kell 11. Nimelt oli vaimulikurüüs mees tulnud teda paluma, et ta jätaks lapsed rahule. Selle peale olevat raamatukogu töötajad aga usumehe eemaldanud ja kutsunud talle politsei.

Muinasjutu ettelugemine sai etteplaneeritult alata kell 12 ja nii ei saanudki lapsed aru, et nende kaitseks on alustatud suurt politseioperatsiooni, milles osales kaheksa politseiautot ja vähemalt üks mootorrattaga patrull.

Gaylien luges lastele kahte muinasjuttu: Todd Parrin teost «Ei häiri, et oled erinev» ning Jessica Loveni muinasjuttu «Julius on merineitsi».

Kohalviibinud Helsingi abilinnapea Paavo Arhinmäki teatas Twitteris: «Lapsed innustusid eelarvamusteta uuest ja neile meeldis erilisus.»

Olgu siinkohal mainitud, et drag queen'id on mehed, kes riietuvad naiseks ja neile meeldib esineda mängulisel moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles