PÄRISELT? ⟩ Kaheksa britti kümnest koliks Venemaale, kui Putin neile tasuta maad annaks (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Vladimir Putin Siberis kala püüdmas.
Vladimir Putin Siberis kala püüdmas. Foto: ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Briti väljaanne Daily Express korraldas küsitluse, mille tulemusel selgus, et ligikaudu 80 protsenti vastanutest on valmis Venemaale kolima, kui neile seal tasuta maad pakutakse. Vene propagandistid kasutavad seda küsitlust aga loomulikult omakasupüüdlikult ära, väites, justkui London alistuks Venemaale võitluseta.

Kuna Venemaa president Vladimir Putin on varem avaldanud, et neil on Siberis tööjõudu vaja ja neile, kes on valmis sinna kolima, antakse tasuta krunt, otsustas Suurbritannia tabloid Daily Express teha küsitluse. Küsitluse eesmärk oli teada saada: «Kas te oleksite valmis kolima Venemaale, kui teile seal tasuta maatükk antakse?»

Sellele küsimusele vastas 77 000 lugejat ja imekspandavalt oli enamik ehk 78 protsenti küsitletutest vastanud sulaselgelt jaatavalt.

Väidetavalt on suur osa vastajatest kinnitanud ka asjaolu, et koduseinte vahel on potentsiaalset kolimist arutatud ning öeldud on isegi seda, et neile meeldib Putin nüüd veelgi enam.

Veel lisab ajaleht, et brittide vaatevinklist võiks Putinist neile suurepärane juht saada. Tuleb välja, et suure pettumuse on Briti kodanikele tekitanud Brexit ning just see ongi pannud neid mõtlema Putini heale pakkumisele.

Kas tõesti on paljusid britte võlunud nii Siberi vapustav loodusilu kui ka president Putini juhtimisstiil?

Tegelikkus on veidi kirjum. Nimelt kasutab Vene propaganda ära 2016. aastal läbi viidud küsitlust, mida nüüd esitletakse peale Putini suuremeelset pakkumist justkui Londoni langemist ilma lahinguta. Kui palju britte on tegelikult nõus Venemaale kolima, on teadmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles