Sanktsioonidest seni pääsenud Vene pank koorib välisvaluuta ülekannete pealt kõva raha

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Tinkoff Bank
Tinkoff Bank Foto: Evgenia Novozhenina/Scanpix

Venemaa Tinkoff Bank on endiselt sanktsioonideta, ühendatud SWIFTi teenustega ning aktsepteerib välisomandis olevaid kontosid. Kuna Visa ja Mastercard Venemaal ei toimi, võtab Tinkoff teenustelt korraliku vaheltkasu ja jagab isegi maksekaarte.

Venemaa Tinkoff Bank on seni suutnud vältida lääne sanktsioone, seda eelkõige seetõttu, et panga asutaja Oleg Tinkov kritiseeris Vladimir Putinit ja tema sõda Ukrainas. Kuigi tänaseks on mees oma osaluse pangas maha müünud, pole sanktsioonid selleni endiselt jõudnud. Samal ajal on aga Oleg Tinkov ise sattunud sanktsioonide alla.

See aga tähendab, et Venemaal viibivad väliskontode kasutajad saavad Tinkoffi panga teenuste kaudu ligi oma rahalistele vahenditele läänes ja ka võimaluse automaadist sularaha välja võtta. Tinkoffile võimaldatud SWIFTi teenuste abil on endiselt võimalik Venemaal äri ajada, kuid kas see ka ära tasub?

Tinkoff Bank teatas Facebookis mõni aeg tagasi järgmist: «16. juunist rakendub komisjonitasu väljuvatele SWIFTi ülekannetele dollarites, eurodes ja naelsterlingites. Tasu suurus on kolm protsenti ülekantavast summast, kuid mitte vähem kui 200 eurot ja mitte rohkem kui ülekantav summa.»

See aga tekitas postituse all elava arutelu ning pangalt uuriti, kuidas ikkagi ülekanded toimivad. Ühiselt jõuti arusaamale, et selle panga teenused on üle mõistuse kallid. «Kas siis, kui teen ülekande summas 150 USD, siis te lihtsalt võtate selle komisjonitasuks?» küsis klient ning pank kinnitas, et tõepoolest on sellised tingimused, ja palus mõistmist.

Arutelu Tinkoff Banki Facebooki lehel seoses SWIFT-ülekannete tasudega.
Arutelu Tinkoff Banki Facebooki lehel seoses SWIFT-ülekannete tasudega. Foto: Kuvatõmmis Facebookist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles