Finnair valmistub kümne aasta pikkuseks Venemaa ülelennu keeluks

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Finnair.
Finnair. Foto: Andreas Haas / imago images via www.imago-images.de

Lennukompanii Finnair ennustab, et Venemaa õhuruum suletakse rahvusvahelisele lennuliiklusele väga pikaks ajaks. See kasvatab aga eeldatavasti tulevikus Finnairi idaliiklust veelgi enam ning suureneb ka Lähis- Ida lennujaamade rolli.

Finnairi tegevjuhi Topi Manneri sõnul võib Venemaa ülelennu keeld kesta lausa kümnendi. See aga sunnib lennufirmasid leidma alternatiivseid lahendusi Kaug-Ida marsruudile.

Kui varem sai Finnair lennata Helsingi-Vantaast otse üle Siberi Tokyosse, siis nüüd suunatakse Euroopast väljuvad lennud hoopiski üle Pärsia lahe.

Katari pealinna Doha lennujaamast saab aga oluline sõlmpunkt. Yle teatel sõlmisid Euroopa Liit ja Katar mullu oktoobris lepingu, mis lubab Euroopa liidu riikide ja Katari vahelist lennutransporti. Venemaa ülelennukeeld hoogustas seda koostööd veelgi enam.

Venemaa rünnak Ukrainale on aga Finnairile rängalt mõjunud. Aprillis ütles tegevjuht Manner vahearuandes, et Finnair käivitab uue säästuprogrammi. Toona taheti saada püsivalt kuni 60 miljoni euro suurust kokkuhoidu levitamise, lennuki liisingu ja tegevuse pideva täiustamise arvelt, kirjutab Ilta- Sanomat.

The Barents Observer kirjutab, et Finnair teeb lende Jaapanisse näiteks üle põhjapooluse, et vältida Venemaa õhuruumi. Põhjapoolne marsruut Helsingist Tokyosse kulgevat üle Kirkenesi, Svalbardi, põhjapooluse Alaska suunas ja sealt üle mere Jaapanisse.

Finnair «Kuuuurija» esitatud küsimustele veel vastuseid andnud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles