Endine kohtutäitur nõuab kolleegilt surnud hingede eest üle poole miljoni euro

Copy
Tallinn. Harju maakohtu uus kohtumaja Lubja tänaval. Pilt on illustreeriv.
Tallinn. Harju maakohtu uus kohtumaja Lubja tänaval. Pilt on illustreeriv. Foto: Eero VabamÄgi/postimees Grupp/scanpix Baltics

Täna, esmaspäeva hommikul, arutati Harju maakohtus kohtutäituri ametist tagandatud Urmas Tärno hagi kolleeg Kaire Põltsi vastu. Tärno nõuab Põltsile üle antud täitemenetluste eest 510 906 eurot. Kohtutäitur Põlts ei soovi Tärnole aga üle võetud toimikute eest tasuda ning seda asjaolu täna kohtus arutatigi.

Tallinna kohtutäitur Urmas Tärno tagandati ametist justiitsministri käskkirjaga 2018. aasta 1. märtsil. Tärno täiteasjad anti üle Tallinna kohtutäituri Kaire Põltsi menetlusse.

Justiitsministeerium tagandas kohtutäitur Urmas Tärno ametist, kuna temalt oli ametitegevuse käigus (süüliselt tekitatud kahju eest) kahjustatud isikute kasuks välja mõistetud suured nõudesummad. Lihtsustatult jättis Tärno temale kui kohtutäiturile laekunud summad isikutele edasi kandmata.

Juba toona, neli aastat tagasi, üritas täitur Tärno vaidlustada otsust, mis puudutas hinnanguliselt 45 000 täitetoimiku üleandmist kõigest kahenädalase tähtajaga, aga tulemusteta.

Seepeale asus tänaseks juba endine kohtutäitur Tärno nõudma tasu üleantud täiteasjade eest kohtutäitur Kaire Põltsilt, kellele need anti. Põlts aga ei soovinud nende eest Tärnole maksta.

Täna hommikul selgus Harju maakohtus, et Põltsile oli üle antud 41 000 Tärno täiteasja. Neist umbes 9000 puudutasid surnud isikuid ning 7000 olid seotud tänaseks juba likvideeritud firmadega. 26 700 täiteasja eest oli aga Tärno juba võtnud ka menetluse alustamise tasu.

Kohtunik Anu Uritam palus Urmas Tärnot esindavatel advokaatidel täpsustada, mille alusel ikkagi sellist summat nõutakse ja kas osapooled on valmis kompromissiks.

Tärnot esindanud advokaadid kurtsid kohtunikule, et neil puudub ligipääs andmebaasidele ja seega pole neil ülevaadet kohtutäitur Kaire Põltsi kuludest Tärno endisi täiteasju menetledes.

Põltsi esindava vandeadvokaadi Paul Kerese sõnul võeti täiteasjad Tärnolt üle tasuta ning heas usus ja Tärno saab mainitud täiteasjade toimikutega vajadusel tutvuda.

Kohtuotsust on oodata oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles