Inimesed pahased: miks oli Maijooksu virtuaaljooksu hind nii krõbe

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Maijooks 2019
Maijooks 2019 Foto: Konstantin Sednev / Postimees

«Kuuuurija» toimetusega võtsid ühendust muidu aktiivsed inimesed, keda pahandas asjaolu, et Maijooksu korraldajad küsisid virtuaalse jooksu eest krõbedat hinda.

Laupäeva, 21.mail, toimus Maijooks, kus osalesid sajad kui mitte tuhanded inimesed. Antud meeskonna poolt on loodud aga ka võimalus virtuaaljooksuks ehk siis võtad oma nutiseadme, astud koduuksest välja ja hakkad valitud distantsi jooksma.

Oma tulemuse sai ilusasti Maijooksu kodulehel ka ära registreerida ning selle eest lubati kõikidele osalejatele mälestuseks medaleid. Mis aga aktiivseid kodanikke imestama pani oli see, et oma virtuaalse jooksu registreerimine maksis 15 eurot.

«Ma ei mõista miks see nii kallis küll on. Mõistan, et õigel Maijooksul on suur meeskond taga ning uhke kontsert ja selle eest maksta on okei. Jooksu eest, mille oma seadmega kodukülas salvestanud olen, on nii suur summa siiski arusaamatu,» rääkis «Kuuuurijale» tubli hobisportlane.

«Kuuuurija» toimetus uuris Maijooksu korraldajatelt, mille alusel on nende hinnad määratud. LHV Maijooksu sekretariaadi juht Kelli Rätsep vastas meile järgnevalt:

«Ürituse põhirõhk on tavaüritusel. Virtuaaljooks on loodud alternatiiviks neile, kel ei ole võimalik kohapeal osaleda.

Eesti suurimatest liikumissündmustest oli Virtuaalse LHV Maijooksu esimese vooru osavõtutasu üks kõige odavamaid. Liikudes üritusele lähemale muutub ka hind kallimaks. Hinnavoorude poliitika on ajendatud sellest, et korraldaja saaks arvestada medalite kogusega ja need varakult ette tellida. Hiljaaegu oli meil ka emadepäeva pakkumine, kus oli võimalus end soodsamalt kirja panna.

Virtuaaljooksu korraldamine ei ole pelgalt medali saatmine postiga vaid ette tuleb valmistada ka koduleht, registreerimissüsteem, tulemuste laadimissüsteem jne. See kõik on arvestatud osavõtutasu sisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles