VIDEO ⟩ Soomes nähti täiskuust suuremat tulekera, mis jäi ka Käsmu meremuuseumi kaamera ette

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Taevas nähti tulekera
Taevas nähti tulekera Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ilta-Sanomat kirjutab, et esmaspäeva õhtul nähti taevas tulekera, mille jäädvustas ka Käsmu meremuuseumi kaamera.

Soomes märgati esmaspäeva õhtul kella kaheksa paiku suurt tulekera, mis oli mõõtmise järgi isegi suurem kui täiskuu.

Kainuu päästekeskus sai samal õhtul teate mingi valgustatud objekti alla kukkumise kohta, kuid pole kindel, kas see oli sama tulekera, mida nähti mujal.

Huvitavaks teeb loo see, et kui esialgu arvati, et tegemist on alla kukkuva lennukiga, siis peale pikki otsinguid tuli tunnistada eksimust, sest mingit lennukit ei olnud. Seega on tänaseni kindlalt teadmata, mis see lendav tulekera tegelikult oli.

Ka Käsmu meremuuseumi juhatajale Triin Saksale tuli üllatusena, et selline vaatepilt nende kaamerasse jäi. «Tegu oli mitte väga suure boliidiga, mis oli jälgitav 8 sekundi jooksul ja põles täielikult ära enne maapinnale jõudmist. Lõpus vist tegi ka väikese plahvatuse. Mingi kollakas sähvatus oli lennu lõpufaasis. Igal juhul on tegu ilusa vaatepildiga ja kindlasti päris harva esineva nähtusega,» kirjeldas ta vaatepilti.

«Päris tore, et just meie muuseumi veebikaamerasse jäi, kaameral on palju jälgijaid üle maailma. Vahel päritakse Isegi Brasiiliast, et mis teil seal parasjagu toimub. Ka kaunid kontserdid ja Viru Folgi melu on kauni päikesetõusu ja -loojangu vaatest näha,» räägib ta nende live-kaamera populaarsusest. 

Vaata tulekera videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles